'Borza kadrov' v Primorskem tehnološkem parku
Apr.
38
'Borza kadrov' v Primorskem tehnološkem parku

Danes je Primorski tehnološki park organiziral Borzo kadrov. Gre za dogodek, ki se odvija v tehnološkem parku že tretje leto zapored. Njegov namen je povezati dijake, študente in brezposelne z visokotehnološkimi podjetji, ki iščejo kadre. Letos je prvič sodeloval tudi Zavod RS za zaposlovanje ter Klub Goriških študentov.

 

Podjetja v Primorskem tehnološkem parku se hitro razvijajo in potrebujejo predvsem kadre s tehničnim znanjem, po drugi strani pa si izobraževalne institucije želijo, da bi se študenti in dijaki vključili v delo v podjetjih že med izobraževanjem ter s tem pridobili praktična znanja in izkušnje ter si povečali možnosti za zaposlitev po končanem študiju. 

IMG 5725

Mlada, inovativna in perspektivna podjetja v tehnološkem parku si želijo pritegniti strokovno usposobljene kadre, predvsem tehničnih strok, ki bi se zaposlili v regiji. Vsako leto samo člani tehnološkega parka ustvarijo približno 100 novih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo. Člani parka iščejo predvsem računalničarje in informatike, strojnike, elektrotehnike ter tudi ekonomiste oziroma osebje za prodajo.

IMG 5734

Letos se je v projekt Primorskega tehnološkega parka prvič vključil tudi Zavod RS za zaposlovanje iz Nove Gorice, saj člani tehnološkega parka, ko razvijejo svoj izdelek ali storitev, ne ponujajo samo delovnih mest za visoko izobražene kadre, ampak tudi za proizvodnjo, montažo, prodajo in administracijo. Po drugi strani pa Zavod ponuja potencialnim podjetnikom možnost pridobitve subvencije za samozaposlitev, obstoječim podjetjem pa številne druge mehanizme v podporo zaposlovanju novih kadrov.

IMG 5728    IMG 5736    IMG 5732

 Napovednik

  November 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12
3456789
101113141516
17181920212223
242526282930

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!