Celtra prejela dodatno investicijo v višini 5 milijonov dolarjev
Apr.
38
Celtra prejela dodatno investicijo v višini 5 milijonov dolarjev

Družba Celtra je v poldrugem letu po investiciji s strani Prvega sklada pritegnila pozornost ameriških investitorjev in od ameriških skladov GrandBanks Capital in Fairhaven Capital prejela investicijo v višini 5 milijonov ameriških dolarjev.

Start up SPONZORJI in ORGANIZATORJI

Z novim 5 milijonskim financiranjem bo Celtra nadaljevala prodor na ameriškem tržišču. Njihov produkt Celtra AdCreator je med vodilnimi rešitvami za mobilno oglaševanje, uporabniki pa so veliki medijski portali in ponudniki mobilnih aplikacij (NBC Universal, Washington Post, Pandora ter številni drugi), vodilne oglaševalske mreže (JumpTap, Mojiva, AdMob, Google, Microsoft Advertising) ter agencije (HAVAS, Digitas). Celtrina rešitev omogoča zelo učinkovito in enostavno kreiranje mobilih baner oglasov za naprednejše telefone in operacijske sisteme iOS, Android, ter RIM-ov OS. Platforma uporabnikom omogoča celovito upravljanje kampanij in distribucijo baner oglasov preko različnih posrednikov v oglaševalskem sistemu. Celtra ponuja celo vrsto naprednih orodij, ki pomagajo oglaševalcem izboljšati rezultate mobilnih oglaševalskih kampanij in s tem povečati njihovo donosnost.

Celtra slika

Ameriški trg mobilnega oglaševanja bo v letošnjem letu presegel 1.1 milijarde dolarjev , do leta 2014 pa naj bi po ocenah analitikov presegel 4.5 mrd dolarjev. Z enako hitrostjo se povečujejo tudi nekateri razviti evropski in azijski trgi. Celtra ima ambicije postati vodilno globalno podjetje na področju tehnologij za mobilno oglaševanje.

Fairhaven Capital in GrandBanks Capital imata dolgo tradicijo investiranja v podjetja, ki se ukvarjajo z mobilnimi tehnologijami. Med drugimi so investirali v ThirdScreenMedia (prevzet s strani AOL-a) in Enpocket, ki ga je za 300 milijonov dolarjev prevzela Nokia. Z investicijo v Celtro se bosta Celtri pridružila tudi dva nova člana nadzornega sveta Tim Wright in Mark Hatfield.

Sporočilo za javnost: RSG KapitalNapovednik

  Oktober 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12345
6789101112
131415161819
20212223242526
27293031 

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!