iSound zmagovalec Podjetne Primorske 2011/12
Apr.
38
iSound zmagovalec Podjetne Primorske 2011/12

Koper, 5. junij 2012 – Natečaj za najboljši poslovni načrt Podjetna Primorska 2011/12 se je sinoči zaključil s slavnostno podelitvijo nagrad v Portorožu. Zmago je odnesel poslovni načrt z nazivom iSOUND. Zmagovalni podjetniški tim je prejel ček v vrednosti 6.000 EUR, ki ga podarjata Adriatic Slovenica in Zadružna kraška banka. Drugo mesto je zasedel poslovni načrt Diagnostično rehabilitacijski center, tretje pa poslovni načrt Nanotel sleep&go. 

 Letošnji že šesti natečaj za najboljši poslovni načrt Podjetna Primorska 2011/12 se je zaključil s svečano podelitvijo nagrad najboljšim poslovnim načrtom. V tekmi za najboljši poslovni načrt se je potegovalo 43 poslovnih idej, samo 13 pa se jih je prebilo v finale. Ob podpori podjetniških delavnic in strokovnih svetovanj so finalisti napisali dokončne poslovne načrte, ki jih je strokovna komisija ocenjevala na podlagi več kriterijev iz Pravilnika o natečaju. Na podlagi strokovne argumentacije je  strokovna komisija med finalisti izbrala zmagovalni poslovni načrt iSOUND.

iSOUND je strokovno komisijo prepričal z inovativno idejo, ki temelji  na nizu programov za analizo zvočnih signalov na področju živalskih zvokov in izgovorjave, izdelave samodejnih razpoznalnikov in iskalnikov zvokov. Programi bodo služili kot pripomoček strokovnim delavcem in osebam s slušnimi težavami za analizo izgovorjave ter za zaznavanje in razpoznavanje zvokov med delom za računalnikom. Za osebe z motnjami sluha predstavlja ta pripomoček inovativno rešitev pri reševanju njihovih vsakodnevnih težav pri delu z računalnikom, kot so opozarjanje na zvoke zvonjenja, trkanja na vratih, ipd. Avtor poslovnega načrta je Irman Abdič.

Za zmago na natečaju mu je čestital izr.prof.dr. Tadeja Jere Lazanski, prorektorica za mendarodno sodelovanje Univerze na Primorskem. Iz rok pokroviteljev nagrade, mag. Mateja Cergolja, člana uprave Adriatic Slovenica in mag. Boruta Širce, direktorja Adriatic Slovenica PE Koper ter g. Sergia Stancicha, predsednika upravnega odbora ZKB Zadružne kraške banke je zmagovalec prejel dva čeka v višini 3.000 EUR, skupaj 6.000 EUR. Zmagovalec se je tako tudi neposredno uvrstil v čezmejni natečaj za najboljši poslovni načrt Primorske »Interino Bizplan Contest« v okviru projekta Interino.
 
Drugo mesto je zasedel poslovni načrt DIAGNOSTIČNO REHABILITACIJSKI CENTER. Bodoče podjetje predstavlja potencialno spin off podjetje Univerze na Primorskem. Podjetniški tim, Maja Fortunat, dr. Rado Pišot, Duilio Peroša in Mladen Gasparini, razvijajo diagnostično-rehabilitacijske storitve s celovitim pristopom pri obravnavi mišično-skeletnih motenj. Bodoče podjetje želi s povezovanjem medicine, fizioterapije ter znanosti in raziskovanja trgu ponuditi celosten pristop pri obravnavi mišično-skeletnih motenj, od začetnih meritev gibalnega statusa in motorične učinkovitosti, zdravniške diagnostike do postoperativne rehabilitacije ali individualno pripravljene in vodene intervencije oz. programa treninga. Dodano vrednost za družbo predstavlja kakovostna rehabilitacija in zmanjšanje odsotnosti z dela. 

Tretje mesto je zasedel poslovni načrt NANOTEL SLEEP&GO. Podjetniški tim, Boštjan Mohorko in Nataša Kovačič, bo trgu ponudil alternativo dosedanjim namestitvam s pomočjo kontejnerske enote. Kontejnerska enota bo imela 10 celic in bo zagotavljala osnovne pogoje prenočevanja, osebne higiene in dostop do interneta. Storitev prenočevanja bo podprta z avtomatskim sistemom rezervacije, plačevanja in samoupravljanja. Prednost pred konkurenco predstavlja nizka cena in preprost dostop. Kontejnerji bodo locirani na dostopnih mestih z lastnimi parkirnimi prostori, v bližini avtobusnih postajališč in drugih prometnih poti. Pilotni projekt se bo izvedel na območju Strunjana.

 Oba nagrajenca sta prejela poslovne nagrade. Dobitnik druge nagrade je prejel prenosni računalnik HP in brezplačno uporabo spletnega poslovnega programa Minimax za obdobje 1 leta, ki ju podeljuje podjetje Saop iz Šempetra pri Gorici.  Dobitnik tretje nagrade je prejel tablični računalnik Samsung Galaxy Tab, ki ga podarja podjetje Telekom Slovenije.

Prvi trije uvrščeni so prejeli tudi kipec »Podjetna Primorska 11/12«. Zmagovalcu je kipec izročila izr.prof.dr. Tadeja Jere Lazanski, prorektorica za mednarodno sodelovanje Univerze na Primorskem, drugouvrščenemu izr.prof.dr. Anita Trnavčevič, dekanja UP Fakultete za mangement in tretjeuvrščenemu dr. Jaka Vadnjal, predsednik strokovne komisije.

Slavnostni dogodek je potekal v Avditoriju v Portorožu. Dogodka se je udeležilo več kot 100 gostov iz akademskega in gospodarskega sveta, kar je hkrati predstavljalo odlično priložnost za mreženje (networking) potencialnih podjetnikov s pomembnimi gosti večera.

Prireditev se je začela z vodenim pogovorom »Bodo krizo lažje preživeli veliki ali majhni?«, kjer so gostje pogovora strnili misli o tem, kako usmeriti poslovne aktivnosti, da bodo prinesle pozitivne rezultate in omilile posledice gospodarske krize tako na strani velikih kot majhnih podjetij. Gostje pogovora so bili iz vrst velikih in majhnih podjetij: g. Sergio Stancich, predsednik upravnega odbora Zadružne kraške banke, mag. Janez Rebec, predsednik uprave družbe Pivka Perutninarstvo in direktor družbe Delamaris, ga. Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP in g. Jure Zadravec, direktor podjetja Genelitik.

Sledila je podelitev priznanj finalistom za uvrstitev v finale iz rok g. Matjaža Primca, direktorja UIP Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske. G. Matjaž Primc je z zadovoljstvom strnil  misli: »Za nami je še ena sezona Podjetne Primorske, ki bo na noge postavila še nekaj novih podjetij v tem letu. V šestih sezonah Podjetne Primorske smo pripomogli k ustanovitvi 20 novih podjetij, ki z rastjo in razvojem podjetja ustvarjajo nova delovna mesta.  Zadovoljni smo, da smo se še bolj povezali z Univerzo na Primorskem, konkretno s Fakulteto za management, pri razvoju projektov, ki so vezani na spodbujanje podjetništva med študenti, prenosu znanja v prakso in na sodelovanje z gospodarstvom. Gre za spodbujanje pretoka znanja iz akademske sfere v gospodarstvo.«

Glavni namen natečaja Podjetna Primorska je spodbujanje podjetniške miselnosti med mladimi in spodbujanje pretoka znanja iz akademske sfere v gospodarstvo.  Da bodo ti cilji v čimvečji meri uresničeni sta g. Matjaž Primc, direktor UIP Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske in izr.prof.dr. Anita Trnavčevič, dekanja Fakulteta za management na dogodku potrdila poglobljeno medsebojno sodelovanje na področju spodbujanja podjetništva med mladimi in povezovanja z gospodarstvom. S podpisom sporazuma o strateškem partnerstvu želita preko skupnih  projektov prispevati k razvoju podjetniške miselnosti že na začetku študija in pospešiti pretok univerzitetnega znanja v prakso.

Natečaj Podjetna Primorska organizira UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s partnerjema, podjetjem Adriatic Slovenica in Zadružno kraško banko ter podporo Univerze na Primorskem, medijskih  in ostalih pokroviteljev ter institucij podjetniškega podpornega okolja.

Dodatne informacije:
Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o.
Ferrarska 8
6000 Koper
Tel.št. 05 611 79 50

Kontaktna oseba:
Petra Dežjot, svetovalka za trženje in PR
E-pošta: #EM#70647671652b62627263657f4c78677f3e627b#EM#
Tel.št.: 05 611 79 52

 


Napovednik

  November 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12
3456789
101113141516
17181920212223
242526282930

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!