Primorski tehnološki park uspešno izpeljal drugi Business Meetups Nova Gorica
Apr.
38
Primorski tehnološki park uspešno izpeljal drugi Business Meetups Nova Gorica

Neformalna poslovna srečanja z namenom izmenjave dobrih podjetniških zgodb, znanja, izkušenj, navezovanja novih poslovnih vezi ter morda tudi novih poslovnih priložnosti

(Nova Gorica, 23. maj  2013) Včeraj je Primorski tehnološki park organiziral drugo srečanje 
podjetnikov, inovatorjev, kreativcev, študentov, potencialnih podjetnikov in investitorjev.

Osrednji gost drugega srečanja je bil dr. Viljem Ščuka, zdravnik, specialist šolske medicine in psihoterapevt.  Rdeča nit pogovora je tekla v povezavi s podjetništvom in osebno rastjo.

Dr. Ščuka je povedal, da nas krize krepijo, da nas pretirano trošenje spreminja v odvisnike, pa tudi to, da se je Tito motil, ko je silil samo k učenju ne pa tudi k delu. V socializmu smo se navadili biti odvisni od službe in s tem se je zatiral podjetniški duh. 

Dr. Ščuka nam je položil na srce, da je sreča v tem, da presežeš sebe, da si stalno v pogonu in da te stalno preganjajo nove ideje.

Udeležence je Dr. Viljem Ščuka seznanil kako je povezana osebnost posameznika s podjetništvom. Debata je tekla o vlogi moških in žensk v podjetništvu, lastnostih uspešnih podjetnikov ter o tem, kako pomembno je spodbujati podjetništvo, inovativnost že od malih nog. Sledilo je še prijetno druženje ob odlični rujni kapljici iz vinske kleti.

Vabljeni na naslednje srečanje, ki bo 20. junija. Tokrat bomo gostili gospoda Aleksa Rutarja, mednarodno priznanega izdelovalca harmonik.


Napovednik

  December 2018
NedPonTorSreČetPetSob
 1
234578
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!