Zagnali smo največji startup vikend v Sloveniji!
Apr.
38
Zagnali smo največji startup vikend v Sloveniji!

Več kot 350 študentov je v petih mestih začelo graditi svojo prihodnost. Na Startup vikend Slovenija, ki bo potekal od 22. do 24. novembra 2013 v petih mestih po Sloveniji, se je prijavilo že več kot 350 študentov, ki bodo razvijali podjetniške ideje in ustvarjali svojo karierno prihodnost. Študentske ekipe bodo v enem vikendu izgradile prototip in poslovni model svoje rešitve, ter postavile temelje za nadaljnji razvoj idej. Dodatno motivacijo za delo bo zagotovil uspešni podjetnik Sandi Češko, ki bo nagovoril zbrane udeležence.

Startup vikend naslovnica

Startup vikendi za študente so intenzivni, interdisciplinarni, osredotočeni na konkretizacijo in tudi zabavni vikendi, na katerih študentje razvijajo svojo poslovno idejo po najsodobnejših metodologijah (»d.school«, »lean startup« in »business model generation«). Cilj tovrstnega usposabljanja je spodbuditi nastajanje inovativnih podjetniških idej, predvsem pa študentom predstaviti orodja, ki so v današnjem času ključna za podjetniško oziroma inovativno udejstvovanje, hkrati pa je tovrsten pristop pomemben za razvoj mehkih veščin, ki so danes nujne za njihov karierni razvoj.

Študentom bodo na voljo lokalni uspešni podjetniki in mentorji, ki bodo s svojimi znanji podjetniškim ekipam pomagali do čim boljšega modela oz. prototipa podjetja. Mentorji bodo zadnji dan sestavili komisijo, ki bo med vsemi idejami razglasila zmagovalca. V Novi Gorici bodo na voljo uspešni goriški podjetniki, Tomaž Jug, Matej Peršolja, Luka Manojlović in Goran Miškulin.

MIT 0360      MIT 0362      MIT 0376

Podjetniška mentorja Tomaž Jug in Matej Peršolja ter vodja Startup vikenda Mitja Mikuž iz Primorskega tehnološkega parka


MIT 0886

Glavni motivator Luka Manojlović

Pomemben element vikendov je tudi motivacija. Zato so organizatorji k sodelovanju povabili uspešnega slovenskega podjetnika Sandija Češka, ki bo nagovoril ljubljanske študente, njegov govor pa bo predvajan tudi na ostalih lokacijah. V motivacijskem govoru bo študentom razkril svojo podjetniško zgodbo ter jim podal koristne nasvete iz prve roke kako se lotiti trdega podjetniškega dela in kako zgraditi uspešno globalno podjetje.

Odziv študentov je presegel pričakovanja organizatorjev. Le v nekaj dneh se je za sodelovanje prijavilo več kot 350 udeležencev. Startup vikendi bodo potekali v petih slovenskih mestih na skupaj šestih lokacijah. Dejansko se je največjega Startup vikenda v Sloveniji udeležilo več kot 280 študentov, ki so razvili skupaj 43 novih podjetniških idej.

MIT 0284 (1)    ta    MIT 0322    MIT 0272

»V Iniciativi Start:up Slovenija smo navdušeni nad odzivom slovenskih študentov! Navdušujoče število prijav zgovorno dokazuje, da se mladi zavedajo odgovornosti za lastno prihodnost. Z nacionalnimi programi v okviru Iniciative Start:up Slovenija jih bomo tudi po startup vikendu stali ob strani in jih spremljali pri nadaljnjih korakih konkretizacije njihov idej!« mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana in vodja Iniciative Start:up Slovenija.

»V Novi Gorici bomo 24-im podjetnim in samoinciativnim študentom pomagali, da bodo v samo 48-ih urah svoje ideje razvili v prototip, ga preizkušali na trgu in zanj oblikovali učinkovit poslovni model. Mladim bomo dali priložnost, da uresničijo svoje sanje in jim omogočili pogoje za zagon lastnega podjetja.« Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka.

MIT 0297


MIT 0864

Komisija je bila ravno prav stroga: Matej Peršolja, Tomaž Jug, Goran Miškulin


24 študentov / 6 podjetniških ekip / 48 ur / 6 novih izdelkov oz. storitev / 3 izjemni mentorji / 1 izvrsten motivator / 3 člani komisije / NEPOZABNA IZKUŠNJA!


ZMAGOVALCI STARTUP VIKENDA NOVA GORICA

1. mesto

Zmagovalci Startup NG 1  mesto

2. mesto

Zmagovalci Startup NG 2  mesto

3. mesto

Zmagovalci Startup NG 3  mesto

Zahvala sponzorjem, ki so zagotovili nagrade za zmagovalce: Viras d.o.o. - What's up Cams, Business Solutions d.o.o., Parcom d.o.o., Editor d.o.o. in Primorski tehnološki park d.o.o..


Enotno podjetniško akcijo za mlade, ki poteka ob priložnosti globalnega tedna podjetništva organizirajo člani konzorcija Zavod Ypsilon, Tehnološki park Ljubljana d.o.o., Ljubljanski univerzitetni inkubator d.o.o., Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerza v Mariboru, Primorski tehnološki park d.o.o., Univerzitetni inkubator Primorske d.o.o. in Razvojni center Novo Mesto d.o.o., in sicer v okviru programov Iniciative Start:up Slovenija in 47 visokošolskih zavodov, v okviru petih univerzitetnih oziroma visokošolskih središč. Izvedbo projekta sta omogočila agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. 

Za organizacijo Startup vikenda je poskrbela ekipa Primorskega tehnološkega parka:

MIT 0375      MIT 0376      MIT 0376a  

             Tanja                                 Mitja                                    Maja  

  MIT 0376b      MIT 0380     

               Maja                                Maruša           

MIT 0284 (1)

                                    Startup vikend Nova Gorica dream teamNapovednik

  Oktober 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12345
6789101112
131415161819
20212223242526
27293031 

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!