7. Business Meetups
Apr.
38
7. Business Meetups

Sedmi Business Meetups Nova Gorica je skupaj s svežino prvega pomladne dne prinesel vsem obiskovalcem zagon in kopico novih informacij. Obiskanost dogodka s strani podjetnikov in širše javnosti, ki jo zanimajo pozitivne podjetniške zgodbe in ljudje, ponovno priča, kako zanimanje za startup podjetništvo na goriškem strmo narašča. Tekmovanje Start:up leta in predstavitev coworking prostora v Primorskem tehnološke parku sta bili tokratni temi, ki sta zapolnili Cafe Gallus v Novi Gorici, kjer bodo tudi sicer organizirana redna srečanja vsak tretji četrtek v mesecu.

Tokratni osrednji gost je bil Damjan Matičič, ustanovitelj in direktor podjetja Koofr in zmagovalec nacionalnega tekmovanja Start:up leta 2013. Naziv je Koofru, članu Ljubljanskega tehnološkega parka, prinesel mesto najboljšega startup slovenskega podjetja v letu 2013. Obiskovalcem je postregel z nasveti, kako postati slovenski Start:up leta, kakšne koristi in izkušnje pridobijo podjetja na tekmovanju ter koliko so za razvoj startup podjetij pomembni ustrezni podjetniški ekosistemi in coworking prostori, kakršne ponuja tudi Primorski tehnološki park. Skupaj z njegovo ekipo se je Damjan udeležil tudi startup šolanja.

  Logo BMNG oranžen kvadrat

Damjan Matičič je skupaj z njegovo ekipo strokovno in investicijsko komisijo tekmovanja prepričal v zmago s projektom razvoja programske opreme za računalništvo v oblaku. Zametki ideje so začeli nastajati v letu 2012, znotraj ljubljanskega tehnološkega podjetja Xlab, kjer se je formiral tudi večji del tima. Koofrov spletni in mobilni vmesnik za dostop do različnih sistemov hrambe podatkov, ki omogoča shranjevanje, upravljanje in distribucijo datotek z uporabo lastnega oblaka, temelječega na obstoječi strojni opremi kupcev, je predstavljal ključni izdelek, s katerim se je podjetje podalo v tekmovanje. S programsko opremo v stilu ''Dropbox'', je Matičič že od samega začetka ciljal na zmago, ki je Koofru doprinesla večjo prepoznavnost in stike z novimi poslovnimi parterji. S pomočjo premierke Bratušek in gospodarske delegacije so obiskali Veleposlaništvo RS v Berlinu, ki je mlademu podjetju priskrbelo koristne poslovne kontakte, kot je Deutsche telekom. Koofrova ekipa se je prijavila tudi na razpis P2, iz katerega je pridobila določena finančna sredstva.

  SLIKAAAAAA

Skupaj z Damjanom smo obenem razkrivali potrebe startup podjetij in ugotavljali kako podjetniški ekosistem in coworking prostori s programi, povezavami in ugodno infrastrukturo koristno prispevajo k nastajanju, premagovanju izzivov in globalni rasti startup podjetij. V ta namen smo obiskovalcem predstavili tudi prvi coworking prostor na Goriškem, Start:up Geek House Nova Gorica ter novo coworking pridobitev Startup garažo

Prijetno druženje smo popestrili z degustacijo slovenskega piva iz pivovarne Vizir iz Črnomlja. Denis in Maja Imširović sta obiskovalcem razložila postopek varjenja njihovih piv.     

  MIT 2722

Napovedujemo naslednji Business Meetups, ki bo v četrtek, 17. aprila 2014 v Cafe GallusNapovednik

  Oktober 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12345
6789101112
131415161819
20212223242526
27293031 

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!