6. Business meetups: Chipolo, Hexapad in piva Pelicon povezuje crowdfunding
Apr.
38
6. Business meetups: Chipolo, Hexapad in piva Pelicon povezuje crowdfunding

Šesti Business Meetups Nova Gorica je zabeležil rekordni obisk podjetnikov in širše javnosti, ki jo zanimajo pozitivne podjetniške zgodbe in ljudje. Rdeča nit, množično financiranje oz. crowdfunding, je pritegnila več kot 50 obiskovalcev, ki so napolnili Cafe Gallus, lokal v centru mesta, kjer bodo organizirana redna srečanja vsak tretji četrtek v mesecu.

  Logo BMNG oranžen napis

Business Meetups Nova Gorica je včeraj v center mesta pritegnil množico podjetnih posameznikov in skupin, ki so neformalna srečanja v organizaciji Primorskega tehnološkega parka, prepoznali kot priložnost za izmenjavo dobrih podjetniških zgodb, znanja, izkušenj, navezovanje novih poslovnih vezi ter morda tudi novih poslovnih priložnosti.
Osrednji gost šestega srečanja, Primož Zelenšek, produktni vodja projekta Chipolo, je goste navdušil z nasveti in triki, kako uspeti pri zbiranju finančnih sredstev preko plaforme Kickstarter. S svojo ekipo Nollies Apps, ki jo sestavlja sedem razvijalcev, oblikovalcev in poslovnežev so za Chipolo zbrali namesto želenih 15.000 USD kar 300.000 USD in s tem za 20-krat presegli zastavljen cilj. Chipolo je najmanjši iskalec izgubljenih predmetov, ki deluje na osnovi bluetooth tehnologije in aplikacije za nadzor in upravljanje iskanja predmetov, ki jo uporabniki pametnih telefonov lahko brezplačno naložijo.

Mitja Mikuž in Primož Zelenšek

Vrhunec druženja, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali, je bilo razkritje novega goriškega projekta, ki bo na Kickstarterju v naslednjih dneh zagnal svojo kampanjo. Znan goriški podjetnik Tomaž Jug in ekipa študentov, ki se je na novembrskem Startup vikendu Nova Gorica uvrstila na tretje mesto, je kampanjo razvijala v Start:up Geek House Nova Gorica - co-working prostoru v Primorskem tehnološkem parku. Produkt, za katerega bodo na Kickstarterju kmalu začeli zbirati finančna sredstva, so poimenovali Hexapad. V praksi gre za veliko stensko tablico za delovna okolja, kjer s pomočjo namenskih interaktivnih aplikacij optimiziramo različne poslovne procese. Ekipa je predvidla že vrsto aplikacij, ki obogatijo izkušnjo uporabnikov v posameznem okolju kot npr. V hotelskih recepcijah, restavracijah, projektnih pisarnah, klicnih centrih, turističnih agencijah itd., poleg tega pa bo na voljo enostavno programsko okolje za izgradnjo novih aplikacij

Hexapad bo drugi ’goriški’ produkt, ki se bo podal v kampanjo množičnega financiranja. Prvi so se tega podviga lotili v ekipi Red Pitaya pod vodstvom Roka Uršiča. Red Pitaya je na Kickstarterju zbrala namesto pričakovanih 50.000 USD več kot 250.000 USD. Gre za napravo, ki omogoča, da pametni telefon, tablični ali osebni računalnik postane merilni instrument. Z Red Pitayo bodo merilni instrumenti, ki jih uporabljajo v laboratorijih, dostopni skoraj vsakemu ljubitelju elektronike.

Ekipa Hexapad

Druženje je tokrat popestrila torta ob 14. rojstnem dnevu Primorskega tehnološkega parka in degustacija 
piva Pelicon. Njegova lastnika, Matej Pelicon in Anita Lozar, sta sredstva za odprtje lastne obrtne pivovarne prav tako poskušala zbrati s pomočjo množičnega financiranja.

MIT 1210

   Logo BMNG oranžen kvadrat   

Naslednji Business Meetups Nova Gorica bo 

v četrtek, 20. marca 2014 v Cafe Gallus. Ne zamudite! Napovednik

  Oktober 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12345
6789101112
131415161819
20212223242526
27293031 

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!