Imamo zmagovalce 4. Startup vikenda Nova Gorica
Apr.
38
Imamo zmagovalce 4. Startup vikenda Nova Gorica

Včeraj se je zgodil zaključni dogodek Startup vikenda 'Startup Pitch', na katerem so ekipe, ki so cel vikend razvijale svoje podjetniške ideje, predstavile svoje delo pred komisijo, v kratki 5-minutni predstavitvi. Startup vikend se je dogajal med 9. in 11. oktobrom v prostorih Primorskega tehnološkega parka in je privabil 26 udeležencev, ki so ob podpori izkušenih mentorjev spremenili svoje ideje v delujoč poslovni model. Zmagovalna ekipa, FeatherNest, je komisijo prepričala z visečo zibelko za novorojenčke iz babičinih rjuh, prepričljivim nastopom in dobrim poslovnim modelom. Po dogodku so udeleženci nadaljevali z mreženjem in dogovarjanjem, kako sklenjena nova poznanstva nadgrajevati.

Komisijo je najbolj prepričal poslovni model za idejo o viseči zibelki za novorojenčke FeatherNest, ki so ga razvili nosilka ideje Anita Česnik Mažgon in člana ekipe Katarina Kogoj in Matej Zrimšek. Zibelka FeatherNest je visoko dizajnerski izdelek modernih oblik, namenjen mamicam v urbanih okoljih, predvsem v večjih metropolah. Narejena je iz naravnih ekoloških materialov in je pralna. Posebnost zibke je možnost personalizacije z uporabo babičinih rjuh iz družinske dediščine. »Izkušnja iz Startup vikenda je z vidika nekoga, ki še nima veliko podjetniških izkušenj, bila čudovita. Prejela sem ogromno potrditev s strani komisije, zato nameravamo z ekipo, s katero smo se odlično razumeli, s projektom nadaljevati.« pravi Anita Česnik Mažgon.

 MGL3397

Komisija se je na tokratnem Startup vikendu, v posvetu z mentorji, odločila podeliti še eno nagrado, in sicer za ekipo, ki je po njihovem mnenju skozi cel vikend najhitreje napredovala. To je ekipa Your Voice, ki jo sestavljajo idejni vodja Rok Zajc, in člani Katja Pečar, Gašper Skrt, Blaž Bajec in Urška Kalan. Your Voice razvija spletni portal, ki bi ponujal neodvisne novice o dogajanju po svetu iz različnih zornih kotov in bi tako uporabniku omogočal, da ima širši vpogled v dogodke. Rok Zajec, ki je z delom svoje ekipe več kot zadovoljen, pravi »Všeč mi je bilo, da je teorije ravno prav in da je poudarek na praktičnem delu in razvijanju ideje s pomočjo mentorjev. Naporno je bilo v treh dneh ustvariti delujoč poslovni model in ga predstaviti pred komisijo, vendar nas je ravno časovna stiska silila v to, da z delom nismo odlašali in da smo v treh dneh opravili veliko več dela, kot bi ga sicer v tednu ali dveh.«

 MGL2863

Na Startup vikendu so sodelovale še ekipe Anger Room, mobilna soba, v kateri lahko se uporabnik lahko sprosti skozi razbijanje odpadnega materiala; ekipa Brain Gym, vadba za posameznike in skupine, pri kateri se ne razvija le telesnih, temveč tudi možganske sposobnosti in ustvarja nove nevronske povezave; ter Guestin, spletna aplikacija za učinkovito urejanje rezervacij sob v majhnih do srednjih hotelih z možnostjo delitve nalog uslužbencem hotela ali hotelske verige. Na Startup vikendu je sodelovala še ena ekipa, ki pa je skozi pogovor s kupci in s pomočjo metodologij vitkega podjetništva ugotovila, da njihova ideja na trgu ne bo uspešna in se je zato odločila, da na zaključnem pitchu ne sodeluje. Sodobne metodologije vitkega podjetništva nas namreč učijo, kako vnaprej skrbno premisliti poslovni model, z namenom, da ugotovimo ali bo uspešen na trgu in se s tem izogniti škodi, ki bi nastala, če bi z nedelujočim poslovnim modelom vseeno vstopili na trg.

 MGL2885

 MGL2906

 MGL3243

Udeleženci Startup vikenda so na zaključnem dogodku, ki je bil v nedeljo, 11.10., ob 17. uri, v Primorskem tehnološkem parku, predstavili svoje delo v obliki kratkega 5-minutnega 'pitcha' oziroma predstavitve. S svojim 'pitchem' so poskušali pritegniti pozornost članov komisije in jih prepričati, da je njihov poslovni model pripravljen na začetno investicijo. Letošnjo 5-člansko komisijo so sestavljali Maja Požar Andrejašič iz REC, raziskave in razvoj, d.o.o., Tomaž Jug iz Editor d.o.o., Matej Peršolja iz Protectus d.o.o., Elvis Janežič iz Instrumentation Technologies d.o.o. in Goran Miškulin iz Spintec d.o.o.

 MGL3027

 MGL3438 (1)


Posebna zahvala gre tudi vsem podpornikom, ki so nam pomagali pri organizaciji dogodka. Da udeleženci niso bili ne lačni ne žejni so poskrbeli Bimed d.o.o., Fructal d.o.o., Laborplast d.o.o. Nova Gorica, in Pekarna Brumat d.o.o. Za printanje, skeniranje in kopiranje med samim dogodkom je poskrbel OPTIPRINT d.o.o.. Dogodek pa smo prenašali tudi v živo s pomočjo What's Up Cams podjetja S3MEA d.o.o., novico o dogodku pa nam je pomagal med udeležence razširiti Radio Robin d.o.o.

pomoc

Napovednik

  November 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12
3456789
101113141516
17181920212223
242526282930

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!