Izpilite prijave v pred-selekcijski postopek za SK75 ali SK200. Rok za oddajo je 10. september!
Apr.
38
Izpilite prijave v pred-selekcijski postopek za SK75 ali SK200. Rok za oddajo je 10. september!

Če je vaš inovativen start-up s potencialom hitre globalne rasti pripravljen na investicijo Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) v obliki konvertibilnega posojila 75.000 EUR (SK75) ali javne lastniške investicije 200.000 € (SK200), morate svojo vlogo v postopek pred-selekcije prek enotnega centralnega prijavnega sistema oddati najpozneje do četrka, 10. septembra 2015, do 23:59 ure (priporočljivo je, da vlogo oddate vsaj en dan prej). Za vse, ki se niste udeležili roadshow dogodkov, pa še enkrat povzemamo opise obeh produktov, pogoje za prijavo in celotno časovnico. Morebitna dodatna vprašanja glede prijav pa pošljete na FAQ@startup.si.

SK75 je za podjetja, ki iščejo svoj »product-market fit«

Produkt SK75 za pridobitev konvertibilnega posojila SPS v višini 75.000 EUR, je namenjen podjetjem, ki izpolnjujejo sledeče pogoje:
- Podjetje se nahaja v fazi ”product-market fit”, kar pomeni, da so s prvimi raziskavami in testiranji na trgu trgu že potrdili obstoj problema in zanj razvili prototip ali minimalno sprejemljiv produkt (MVP).
- Investicijo podjetje potrebuje za nadaljni razvoj oz. testiranje funkcionalnosti in hipotez na pilotnih trgih, prve tržne raziskave, pridobivanje prvih kupcev ter dokončanje razvoja prototipa oz. MVPja skladno z zahtevami trga.  
- Podjetje za udeležbo na tem razpisu ne potrebuje dodatnega zasebnega investitorja, če pa ga ima, pri ocenjevanju razpisne vloge pridobi dodatne točke.  
- Produkt je primeren predvsem za podjetja, ki imajo potencial hitre rasti in nameravajo pridobiti novo rundo investicije od skladov tveganega kapitala v višini 200.000 EUR ali več.
- Za produkt SK75 se lahko potegujejo inovativna mikro in mala start-up podjetja, mlajša od treh let (od datuma registracije do oddaje vloge). Podjetje mora biti registrirano najpozneje do oddaje prijave v pred-selekcijo. 
- Za prijavo na razpis SK75 Slovenskega podjetniškega sklada veljajo še dodatni pogoji, ki so navedeni v rapisni dokumentaciji.

Produkt SK200 je za podjetja, ki se pripravljajo za vstop na globalne trge 

Produkt SK200 za pridobitev 200.000 EUR javne lastniške investicje SPS je namenjen podjetjem, ki izpolnjujejo sledeče pogoje:
- Podjetje ima že razvit oz. dokončan izdelek, ki ga prodaja na trgu oz. z njih ustvarja prihodke.
- Podjetje potrebuje dodaten kapital za širitev na globalne trge.
- Podjetje ima dogovorjeno prisotnost ali resno zanimanje zasebnega investitorja z naložbo v višini najmanj 40.000 EUR.
- Podjetje se intezivno pripravlja za vstop na globalne trge ter pridobitev večje investicijske runde s strani skladov tveganega kapitala. 
- Za produkt SK200 se lahko potegujejo inovativna mikro in mala start-up podjetja, mlajša od pet let (od datuma registracije do oddaje vloge). Podjetje mora biti registrirano najpozneje do oddaje prijave v pred-selekcijo. 
- Za prijavo na razpis SK200 Slovenskega podjetniškega sklada veljajo še dodatni pogoji, ki so navedeni v rapisni dokumentaciji.

Časovnica od pred-selekcije do prijave na razpis. Dobite jo tukaj. 

Pred-selekcijski postopek za SK75 in SK200

- Prijava v pred-selekcijski postopek za financiranje s produkti SK75 in SK200 sicer ni obvezna, je pa priporočljiva, saj podjetja v njem lahko pridobijo do 40 točk (od skupno 100 točk) za potrebe posameznega razpisa.  
- Pred-selekcijski postopek za produkta predvideva tudi mentorsko in izobraževalno podporo, in sicer prek udeležbe na delovnem vikendu (za produkt  SK75), udeležbe v programu priprave na investicijo (za produkt SK200) in nastopa na demo dnevu.
- Iniciativa Start:up Slovenija, ki je organizator pred-selekcijskega postopka, SPS-u posreduje poročilo o doseženih točkah sodelujočih podjetij. 
- Po tem, ko podjetje pridobi pozitivno oceno sklada in podpiše z njim podpiše investicijsko pogodbo, je podjetniku za določeno obdobje na voljo sodelovanje z izbranim start-up mentorjem, ki sodeluje tudi v strokovnem svetu podjetja.
- Podjetje prejme tudi celostno strokovno in administrativno podporo s strani dodeljenega podjetniškega svetovalca in je vključeno v 3-mesečni pospeševalniški program - Start:up Geek House za prejemnike SK75 oz. Go:Global Slovenia za prejemnike SK200.

Oddate lahko samo eno prijavo

Inovativno start-up podjetje se lahko glede na razvojno fazo, v kateri se nahaja, prijavi v pred-selekcijski postopek samo za en izbran  produkt. Na svoj e-naslov bo prejelo potrdilo o prijavi plus .pdf prijave. Sistem upošteva samo dejansko oddane prijave in ne osnutke, shranjene v centralnem prijavnem sistemu, na kar bo sistem podjetnika tudi opozoril prek e-maila.

Glavni ocenjevalni kriteriji v postopkih pred-selekcije

- Ocena potenciala in kompetentnosti ekipe.
- Razumevanje problema.
- Rešitev, edinstvena ponujena vrednost, neulovljiva prednost.
- Segment kupcev in kanali.
- Toki prihodkov, stroški in ključni kazalniki.
- Osebna predstavitev.

Dodatna opozorila

- Bodite kratki, jedrnati in konkretni.
- Upoštevajte ocenjevalne kriterije.
- Bodite pozorni na pravočasno registracijo v centralni prijavni sistem in oddajo prijave. 
- Za nastop na demo dnevu pripravite res odlično prezentacijo. Pomagali vam jo bomo izpiliti na start-up šoli oz. delovnem vikendu ali v programu priprave na investicijo.
- Temeljito poglejte in upoštevajte formalne pogoje razpisov SK75, SK200. Vsi razpisi so objavljeni na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada. 

Vprašajte nas

Morebitna dodatna vprašanja glede prijave in razpisnih pogojev za produkta SK75 in SK200 nam pošljete na #EM#46405343777167757c7c7a257f64#EM#. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času, hkrati pa vse odgovore objavili tudi v rubriki Pogosta vprašanja na naši spletni strani.

Postanite del skupnosti

Vabimo vas, da se nam pridružite tudi na Facebooku, spremljate naš Twitter profil in se prijavite na e-novice, s katerimi vas bomo obveščali o vseh aktualnih dogodkih, priložnostih in novostih iz slovenske in mednarodne start-up scene.

GradimoStartUpSkupnostBanner


Napovednik

  November 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12
3456789
101113141516
17181920212223
242526282930

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!