Med petimi finalisti tekmovanja Start:up leta Slovenija 2015 tudi podjetje iz Primorskega tehnološkega parka, Kraken d.o.o.
Apr.
38
Med petimi finalisti tekmovanja Start:up leta Slovenija 2015 tudi podjetje iz Primorskega tehnološkega parka, Kraken d.o.o.

Med petimi finalisti slovenskega podjetniškega tekmovanja Start:up leta 2015, ki jih je izbrala posebna enajstčlanska komisija, tudi podjetje Kraken d.o.o. iz Primorskega tehnološkega parka. Ekipa Kraken se lahko pohvali s tihimi plavutkami za podvodni ribolov 'Silence in fishworld'. Kdo izmed njih bo prejel nagrade, kipec in laskav naziv “Slovenski start-up leta 2015”, pa bodo v soju žarometov razglasili na večernem gala dogodku v hotelu Habakuk v Mariboru, znotraj največje podjetniške konference na območju Alpe-Adria – PODIM, kjer gostujejo uspešni podjetniki in investitorji iz Evrope, ZDA in Bližnjega Vzhoda.

Med 102 start-up ekipami, ki so oddale vlogo za tekmovanje Start:up Slovenija 2015 in razpis P2 Slovenskega podjetniškega sklada, ter se aprila predstavile ne demo dnevih pred 64 člansko komisijo investitorjev, strokovnjakov s področja podjetništva in uveljavljenih podjetnikov, se je deset najbolje ocenjenih ekip uvrstilo v polfinale tekmovanja. Zanje se je pred kratkim organiziral še en krog osebnih predstavitev pred posebno strokovno komisijo tekmovanja, ki je med njimi izbrala najboljših pet slovenskih start-up podjetij oz. pet finalistov tekmovanja. Mesto petih najbolje uvrščenih si je prislužila tudi ekipa iz Primorskega tehnološkega paraKraken, ki se bo danes zvečer potegovala za zmagovalni naziv.  

Konstruktor, inovator ter uspešen podjetnik Maks Robinik z ekipo Kraken, ki jo sestavljajo tudi Gregor Ostojić, Maja Kobal in Nina Grilanc, predstavlja prve neslišne karbonske plavuti na svetu, ki se uporabljajo tako za vrhunski podvodni ribolov kot tudi za potapljanje na vdih. Gre za popolnoma neslišne plavuti, ki plavalcu omogočajo 40% večji izkoristek moči, še vedno pa ohranjajo karakteristike predhodnih plavuti.

Ekipa Kraken
Ekipa Kraken iz Primorskega tehnološkega parka

Idealne stranke tovrstnih plavutk so podvodni ribiči ter apneisti, ki v morju preživijo ogromno časa, so v potapljaških sposobnostih superiorni, ustvarjajo izredno dobre ulove ter so izredno predani športnemu potapljanju ter ribolovu.

Celotni svetovni trg ima 26 mio potapljačev in snorklarjev. Tržna vrednost Severne Amerike in Evrope znaša $20 MRD. Konkurenca obstaja, vendar se bodo od nje ločili s patentiranimi unikatnimi neslišnimi karbonskimi plavutmi, z dvigom standarda izdelave in kvaliteto potapljaških plavuti, s katerimi bo vsak potapljač postal neslišen specialec. Na voljo bodo tudi personalizirane plavutke ter v prihodnosti tudi plavuti iz naravnih materialov.
 
Neslišne plavuti so uspešno prestale testiranje, med drugim jih je uspešno testiral tudi Umberto Pelizzari, večkratni svetovni in evropski prvak v potapljanju na vdih, na kar so v ekipi Kraken še posebej ponosni. V letošnjem letu bodo nadaljevali z razvojem, testiranjem in aktivnostjo na internetni strani. V 2016 se bodo posvetili pospeševanju prodaje, marketingu in izdelavi spletne trgovine, zatem prodrli na trg obmorskih držav JV Evrope, nato pa še na svetovne trge do 2020. Cilj ekipe Kraken je prodreti v petih letih na pet kontinentov.

Plavutke
tihe plavutke za podvodni ribolov 'Silence in fishworld'

Znotraj nacionalnega tekmovanju Start:up leta vsako leto identificirajo več kot 100 start-up ekip, ki jih promovirajo, izobražujejo in vključujejo v mrežo poznanstev, financiranja in drugih podpornih storitev slovenskega podjetniškega ekosistema. Start:up Slovenija je nacionalno tekmovanje, s katerim želijo prepoznati najboljša start-up podjetja v fazi 'problem-rešitev', jih strokovno in medijsko podpreti ter povezati z zasebnimi investitorji in potencialnimi partnerji. 







Napovednik

  November 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12
3456789
101113141516
17181920212223
242526282930

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!