O čem smo govorili na 21. Business Meetups Nova Gorica
Apr.
38
O čem smo govorili na 21. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park je v četrtek, 27.8.2015 organiziral že 21. Business Meetups Nova Gorica, ki je kot je že v navadi potekal zvečer v Cafe Gallus. Z nami so bili gosti Tomaž Izak, Marko Mesarič in Vid Peterman iz podjetja Modri planet d.o.o. Rdeča nit pogovora je bila, kako prepoznati vrednost in poslovne priložnosti novih tehnologij ter kako jih vpeljati v svojo dejavnost. Moderator večera je Rok Gulič. Vstop je brezplačen.

Podjetje Modri planet je za potrebe geodetskih podjetij razvilo celosten sistem za zajemanje prostorskih podatkov iz zraka in njihovo obdelavo ter pretvorbo v natančne 3D modele. Rešitev je sestavljena iz brezpilotnega letalnika (dron), ki iz zraka fotografira izbrani teren, in fotogrametričnega programa 3Dsurvey, ki tako pridobljene 2D fotografije s pomočjo algoritmov računalniškega vida pretvori v natančne ortofoto načrte, oblake točk in digitalne 3D modele terena.

V podjetju Modri planet poudarjajo, da je program 3Dsurvey razvit ''od geodetov za geodete”, saj jim omogoča popolnoma avtomatsko obdelavo podatkov in hitro, enostavno ter učinkovito poizvedovanje in zajemanje podatkov o prostoru. Vsakodnevno delo geodetov je tako močno olajšano, s pridobljenimi podatki pa lahko izdelujejo gradbene načrte, geodetske izmere, preučujejo poplavna in druga potencialno nevarna območja kar iz zraka ali denimo izračunajo prostornino nasutega ali izkopanega materiala.

Tekom razvoja je ekipa Modri planet izdelala prek 200 projektov, s pomočjo katerih je spoznala resnične potrebe geodetov in jih implementirala v program, hkrati pa ga nadgradila z določenimi funkcionalnostmi, kot so izračun volumna, avtomatizirana izmera oslonilnih točk, izris vertikalnih profilov, poizvedovanje po višini na oblaku točk, popravljanje digitalnega modela terena in druge, ki jih konkurenčni produkti ne vsebujejo.

Business Meetups Nova Gorica so redna neformalna poslovna srečanja, ki jih organizira Primorski tehnološki park v novogoriškem lokalu Cafe Gallus z namenom izmenjave dobrih podjetniških zgodb, znanja, izkušenj, navezovanja novih poslovnih vezi ter novih poslovnih priložnosti. Business Meetups gostuje uspešne podjetnike in podjetnice, s katerimi predstavlja najsodobnejše teme iz start-up podjetništva. 

MIT 7868Napovednik

  November 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12
3456789
101113141516
17181920212223
242526282930

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!