SmartNinje, šola IT veščin v Novi Gorici: 22. Business Meetups Nova Gorica
Apr.
38
SmartNinje, šola IT veščin v Novi Gorici: 22. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park je organiziral že 22. Business Meetups Nova Gorica, ki je potekal v četrtek, 24.9.2015 ob 20. uri, kot vedno v lokalu Cafe Gallus. Gosta večera sta bila Miha Fabjan in Matej Ramuta iz start-up ekipe SmartNinja, šole programiranja in ostalih sodobnih IT veščin (digitalni marketing, grafično oblikovanje, internet stvari itd.).

Poleg Mihe in Mateja, sestavlja ekipo SmartNinja tudi Žiga Besel. Gre za mladeniče iz Novega mesta, ki tako začetnike kot tiste, ki IT znanja že imajo, učijo t.i. veščin 21. stoletja. Po celotni Sloveniji vodijo programerske in druge IT delavnice, saj hočejo čim večji del mlade populacije ozavestiti in naučiti tovrstnih veščin, ki so danes pri delodajalcih vse bolj iskane, s tem pa posledično prispevati k večji zaposljivosti mladih. Fantje se v prihodnje selijo na Dunaj, saj bi njihove tečaje radi ponudili celoti EU, za katero velja, da primanjkuje vsaj milijon programerjev. Povpraševanja po IT-kadru še nikoli ni bilo tako veliko. Informacijska tehnologija prodira v vse pore naše družbe in vedno več podjetij išče sodelavce z IT-znanje. Za učenje potrebuješ le en pripomoček – računalnik. Z izobraževanji (tečaji) so začeli jeseni 2013 v okviru skupnosti Start:up Novo mesto, katere pobudniki oz. ustanovitelji so. Veliko ekip oz. posameznikom primanjkuje IT znanja za predstavitev njihovih projektov. Njihova izobraževanja so zelo praktično usmerjena, kar predstavlja alternativo oz. dopolnitev tradicionalnega izobraževalnega sistema. Poleg tečaj HTML, CSS, tečajev Growth Hackinga itd., pripravljajo še veliko novih. Tečaji trajajo od enega vikenda (osnovni) do šest mesecev. Udeleženci osnovnih tečajev se spoznajo s temelji spletnega razvoja, konkretno programskima jezikoma HTML in CSS, ter z njima naredijo svoj prvi projekt. Na naprednejših tečajih bodo udeleženci ob programskih jezikih HTML in CSS, spoznali še jezika JavaScript in Python, podatkovne baze in druga orodja, ki so pomembna za sodobni spletni razvoj. Po končanem izobraževanju bo udeleženec usposobljen za mesto pripravnika ali juniorja v IT-podjetju. Sledijo tudi tečaji Android programiranja, grafičnega oblikovanja, programiranja in uporabe mikrokrmilnikov Arduino, bioinformatike ter biotehnologije. Se sliši zanimivo, pa tudi zapleteno? V sproščenem vzdušju in dobri družbi bo morda marsikdo odkril nova znanja, talent ali celo svojo poklicno pot.

  SmartNinja   BMU NG

Business Meetups Nova Gorica so redna neformalna poslovna srečanja, ki jih organizira Primorski tehnološki park v novogoriškem lokalu Cafe Gallus z namenom izmenjave dobrih podjetniških zgodb, znanja, izkušenj, navezovanja novih poslovnih vezi ter novih poslovnih priložnosti. Business Meetups gostuje uspešne podjetnike in podjetnice, s katerimi predstavlja najsodobnejše teme iz start-up podjetništva. Napovednik

  November 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12
3456789
101113141516
17181920212223
242526282930

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!