Alumni
ENERTUS d.o.o.
Direktor: Robi Rodman

Razvoj in trženje naprednega sistema za izkoriščanje energije zemlje za ogrevanje in hlajenje objektov. Podjetje Enertus d.o.o. je mlado podjetje, ideja za ustanovitev pa je nastala na podlagi izkušenj ustanoviteljev s področja geomehanike, geotermije in trženja, vse skupaj na podlagi pripravljenega inovativnega cevnega toplotnega izmenjevalca - sonde.


V podjetju želimo na podlagi dosedanjih izkušenj  razviti celosten, cenovno in tehnično optimiziran sistem izkoriščanja obnovljivih virov energije, primarno geotermalne energije s toplotno črpalko ter s sezonskim skladiščenjem energije sonce v zemlji, vse skupaj na ključ oz. z lastno montažo. Sistem sezonskega shranjevanja toplote je potreben za  večjo učinkovitost pridobivanja energije ter večjo stopnjo energetske neodvisnosti za toplotno oskrbo objektov. 

Sistem ogrevanja in hlajenja zemlja-voda velja za enega najučinkovitejših načinov energetske oskrbe objektov, ki v svetu beleži visoke letne rasti uporabe predvsem zaradi ekološke neoporečnosti in stroškovnih prihrankov. Preko sezonskega skladišča toplote v zemlji bomo količino energije, ki bo iz zemljine odvzeta pozimi, poleti več kot nadomestili preko zajete energije sonca, kar bo še dodatno pripomoglo k učinkovitosti. V podjetju bomo za namen stalnega razvoja vzpostavili povezave s pristojnimi institucijami za raziskave materialov in prenosa toplote med različnimi mediji.

ENERTUS LOGO JPG                 stroj za vrtanje
Kontakt:
Mednarodni prehod 6, Šempeter pri Gorici
5290 Šempeter pri Gorici

Telefon: +386 31 348 982
Faks: /

E-pošta: info@enertus.si
Spletna stran: www.enertus.si

 


Napovednik

  Oktober 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12345
6789101112
131415161819
20212223242526
27293031 

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!