Alumni
Neptun digital d.o.o.
Direktor: Aljoša Pavšič

Informatika, internet, svetovanje, raziskave in razvoj

Neptun Digital d.o.o. je v februarju 2008 uspelo uspešno lansirati na svetovni trg cenovno ugodne proizvode s področja digitalne signalizacije, ki ponujajo visoko zanesljivost in številne funkcije ter izpolnjujejo vse trenutne zahteve trga, hkrati pa ponujajo možnost razvoja rešitev za bodoče povpraševanje. Trg digitalne signalizacije trenutno predstavlja enega izmed najhitreje rastočih oglaševalskih medijev na svetu. Razlog za tovrsten uspeh najdemo predvsem v temu, da omogoča neposredno komunikacijo s ciljnimi strankami izven domačega okolja ter na samem mestu prodaje, kar omogoča oglaševalcem natančno in učinkovito posredovanje svojih sporočil.

Podjetje Neptun Digital je prvo podjetje na trgu, ki ponuja celovito nizko cenovno rešitev s področja digitalne signalizacije, saj poleg multimedijskega predvajalnika LARISSA ponuja tudi pogram za urejanje vsebin (Content Manager) in strežniški program (Server Software) po izredno ugodni ceni. Strojna oprema je prva na področju digitalne signalizacije, ki je v celoti grajena na novi Intelovi mini ITX matični plošči. Programski del proizvodov pa je v celoti baziran na operacijskem sistemu Linux.

Podjetju Neptun Digital je na področje digitalne signalizacije uspelo vpeljati najsodobnejše tehnologije, na osnovi katerih skuša razvijati številne nove aplikacije in oplemenititi obstoječe funkcijske zmožnosti proizvodov; WiFi in UMTS dodatek za brezžično prenašanje vsebin na prikazovalnike, GPS dodatek za možnost prostorsko lociranega oglaševanja, Bluetooth in Touchscreen dodatek za interaktivnost s ciljno populacijo, SMS in MMS dodatek za možnost pošiljanja vsebin na prikazovalnike s pomočjo mobilnega telefona.

 

Neptun Digital je svojo inovativnost na področju razvite tehnologije tudi patentiral pri slovenskem uradu za intelektualno lastnino. Podjetje je samo v februarju razposlalo skorajda celotno prvo serijo 100 proizvodov potencialnim strankam tako doma kot v tujini, ki so testnega značaja, saj služijo za zbiranje povratnih informacij o delovanju in funkcijskih zmožnostih proizvodov. V Sloveniji so proizvodi že nameščeni po lekarnah in zdravstvenih domovih, v tujini pa so izdelki namenjeni številnim drugim aplikacijam. Proizvodi so bili razposlani tako podjetjem iz Evrope (Švica, Italija, Nizozemska, Danska, Španija, Francija) kot tudi podjetjem izven Evropske Unije (Afrika, ZDA, Korea, Japonska). Večina strank se je na proizvode odzvala pozitivno, kar daje potrditev, da proizvodi podjetja Neptun Digital v vseh pogledih izpolnjujejo trenutne zahteve trga in so zreli za masovno prodajo. 

Neptun Digital si bo svoje mesto na področju digitalne signalizacije zagotovil s svojo inovativnostjo tako na področju razvoja svojih proizvodov kot na področju poslovanja. Neptun Digital je v svoje proizvode vpeljal številne tehnološke novosti, ki omogočajo neomejeno število dodatnih možnosti in funkcionalnosti končnim uporabnikom. Neptun Digital nudi inovativen pristop tudi pri svoji ponudbi vse v enem, kjer za razliko od večine podejtij prodaja strojni in programski del v paketu. Poleg tega se je Neptun Digital izkazal kot inovativnega tudi pri trženju svojih proizvodov, saj ponuja visoko-kakovostne proizvode, ki po svojih funkcionalnostih konkurirajo najboljšim po relativno nizkih cenah. Posledično Neptun Digital poiskuša izkoristiti širok razpon med nizko cenovnimi in visoko cenovnimi proizvodi ki je trenutno prisoten na trgu digitalne signalizacije.

Podjetje Neptun Digital si tudi že ustvarja mrežo potencialnih kupcev po vsem svetu. Kupce naših proizvodov najdemo v vseh delih bolj razvitega sveta, kjer je digitalna signalizacija del vsakdanjega življenja. Večina potencialnega trga tako najdemo predvsem v Evropi, Severni in Južni Ameriki in Daljnem Vzhodu.

Ciljni kupci podejtja Neptun Digital prihajajo večinoma iz Daljnega Vzhoda, Amerike in Evrope. Podjetja iz daljnega vzhoda predstavljajo 44% vseh naših ciljnih kupcev, podjetja iz Amerike 31% in podjetja iz Evrope 25% vseh ciljnih kupcev. V preostalih predelih sveta je digitalna signalizacija še nerazvita. Posledično lahko trdimo, da naši ciljni kupci izvirajo iz tržno razvitih ekonomij, ki imajo običajno visoko stopnjo tehnološkega razvoja in inovativnosti. V teh državah je stopnja gospodarske razvitosti zelo visoka, kar pomebno vpliva na stopnjo družbenega premoženja in stopnjo zasebne potrošnje. Visoka potrošnja pa spodbuja podjetja v izboljšavo njihovih ponudb in povečanju atrakcije njihove prodaje tudi s pomočjo digitalne signalizacije. 

Politika podjetja Neptun Digital je ustvariti zanesljive globalne prodajne kanale skozi katere bo lahko lansiralo nove proizvode, ki bodo v prvi fazi le s področja digitalne signalizacije v drugi fazi pa še inovativne proizvode z drugih sorodnih področij.

 

Kontakt:
Mednarodni prehod 6, Vrtojba
5290 Šempeter pri Gorici

Telefon: 05 393 25 17
Faks: 05 393 25 18

E-pošta: info@neptun-digital.com
Spletna stran: www.neptun-digital.com

 


Napovednik

  Oktober 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12345
6789101112
131415161819
20212223242526
27293031 

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!