Podjetniška skupnost

startupi


KAJ JE STARTUP PODJETJE...

Start-up podjetništvo je ključno zaradi inovacij, novih delovnih mest in gospodarske rasti ter vnašanja konkurenčne dinamike v poslovno okolje. Raziskava Global Entrepreneurship Monitor Slovenija (2012) navaja, da se ena tretjina dinamike gospodarske rasti držav pojasni z dinamiko start-up podjetništva. Poleg tega prispevajo k promociji inovacijskega sistema in vnašanju vrednot proaktivnosti v družbo.Vir: Start:up manifesto Iniciative Start:up Slovenija)

... IN KAJ STARTUP PODJETNIŠTVO?

Start-up podjetništvo je ključno zaradi inovacij, novih delovnih mest in gospodarske rasti ter vnašanja konkurenčne dinamike v poslovno okolje. Raziskava Global Entrepreneurship Monitor Slovenija (2012) navaja, da se ena tretjina dinamike gospodarske rasti držav pojasni z dinamiko start-up podjetništva. Poleg tega prispevajo k promociji inovacijskega sistema in vnašanju vrednot proaktivnosti v družbo. (Vir: Start:up manifesto Iniciative Start:up Slovenija)

Umrljivost startup podjetij je zaradi zahtevnosti izvedbe poslovne operacije izjemno velika (9 od 10 podjetij ne uspe!), zate je nujno, da je podjetje v ustreznem okolju, kjer ima na voljo fleksibilno infrastrukturo, najsodobnješe znanje o gradnji visokotehnoloških podjetij, skupnost posameznikov z enakimi vrednotami, dostop do najsodobnejših poslovnih storitev, podjetniških virov itd.

V Primorskem tehnološkem parku je odlično orodje za promocijo podjetništva in gradimo skupnost startup podjetij na Goriškem. Poleg razvoja infrasktrukture ponujamo tudi osnovno podjetniško svetovanje na poti razvoja startup podjetja. Ukvarjamo se z vsemi tremi fazami razvoja startup podjetij - aktivacija talenta, zagon startup podjetja in rast podjetja na svetovnih trgih.

KAKO SE LAHKO VKLJUČITE V PROGRAM (PRED)INKUBACIJE V PRIMORSKEM TEHNOLOŠKEM PARKU?

Startup


KAJ SI O NAŠIH STORITVAH MISLIJO (PRED)INKUBIRANCI?

"Informacije in pomoč mentorjev v inkubatorju Primorskega tehnološkega parka nas usmerjajo pri vsakodnevnih podjetniških izzivih, izboljšujejo učinkovitost in nam omogočajo hitrejšo rast. Povezali so nas z družbo Letrika d.d., mednarodno prepoznavnim podjetjem iz našega lokalnega okolja, s katero smo se uspeli dogovoriti za sodelovanje. Takšna podpora za startup podjetja zelo pomembna." - Matija Klinkon, Led Luks d.o.o.

"Za startup podjetje je vse veliko lažje, če deluje v ustreznem ekosistemu. S pomočjo mentorjev v Primorskem tehnološkem parku nam je v relativno kratkem času uspelo priti do ključnih oseb v mednarodno prepoznavnem podjetju iz lokalnega okolja, s katerim smo kasneje sklenili posel in pridobili dragocene reference." - Andraž Ceket, Enertus d.o.o.

"Kako zagotoviti vire financiranja za razvoj novega izdelka ali storitve je po mojem mnenju eden največjih izzivov startup podjetij. Najbolj cenimo to, da so nam mentorji v inkubatorju vselej znali svetovati, kje in kako vire iskati ter nam pomagali, da smo financiranje tudi dobili." - Matej Kosovel, Corus inženirji d.o.o.


 


Napovednik

  November 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12
3456789
101113141516
17181920212223
242526282930

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!