Predstavitev predavateljev
Vas zanima, kdo bodo predavatelji v novem programu 'Od ideje do uspešne prodaje'? Vabljeni k branju!

2

dr. Blaž Zupan je po eni strani akademik, po drugi strani pa podjetnik praktik. Blaž Zupan je asistent na Katedri za podjetništvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, podjetniški trener in serijski podjetnik. Pod njegovim okriljem se iz idej mnogih študentov rojevajo mlada podjetja. S podjetjem Optiprint je zgradil uspešno poslovno zgodbo, kjer so vpeljali edinstven poslovni model – kot prvi na svetu so začeli oddajati barvne multifunkcijske tiskalnike z neomejeno porabo potrošnega materiala, črnil, za fiksen mesečni znesek. Glavna Blaževa strast je predavanje o različnih podjetniških tematikah (oblikovanje ideje, iskanje poslovnega modela, doktrine d.school) in svetovanje mladim, ki se odpravljajo na svojo podjetniško pot.

Z vami bo:
 • torek, 14. 3.: Ugotavljanje realnih potreb in želja kupcev
 • četrtek, 16. 3.: Praktična delavnica za napredek projektov
 • torek, 21. 3.: Testiranje poslovne priložnosti
 • četrtek, 23. 3.: Praktična delavnica za napredek projektov

Pomembne povezave:

5

Majda je ustanoviteljica podjetja za odnose z javnostmi Solis PR, v okviru katerega startupom in malim podjetjem pomaga pri odnosih z javnostmi, lansiranju novih produktov, oblikovanju blagovne znamke ter nastopu na globalni trg. Poleg tega predava in vodi delavnice o odnosih z javnostmi in marketingu. Ima več kot 12 let izkušenj iz medijev, marketinga, odnosov z javnostmi in organizacije dogodkov v največjih slovenskih podjetjih kot sta Delo in Elektro Ljubljana. Je tudi soustanoviteljica in CMO mednarodnega startupa Scoutee, za katerega je izpeljala uspešno crowdfunding kampanjo in dosegla objave v največjih svetovnih medijih, kot so Discovery Channel, NBC Sports, Engadget, Gizmodo, C-Net, Yahoo Japan.

Z vami bo:
 • torek, 28. 3.: Grow hacking marketing
 • četrtek, 30. 3.: Praktična delavnica za napredek projektov

Pomembne povezave:

3

Lovro Peterlin je direktor podjetja Linea Directa – inovativne slovenske agencije za direktni marketing, ki se ukvarja s storitvami multikanalnega marketinga, prodajnimi izobraževanji, neposredno prodajo in upravljanjem popolnih nakupnih izkušenj.

Po poklicu univerzitetni diplomirani politolog z opravljenim študijem MBA na MIB School of Management v Italiji, je aktiven predsednik Sekcije mladih managerjev Slovenije, član upravnega odbora Društva za marketing Slovenije in član nadzornega sveta družbe Paloma, mentor številnim mladim start-up podjetjem, nevladnim organizacijam in podjetnikom ter priznani predavatelj s področja vodenja, prodaje in marketinga.

Kot eden redkih Evropejcev je član mednarodne žirije za najprestižnejše globalne nagrade v direktnem marketingu ECHO AWARDS ter mobilnih nagrad SMARTIES Awards in član programskega sveta Sales Summit.
Podjetnik in prodajnik po duši ima dva vzornika, Sandija Češka in Jacka Welcha. Njegovo poslovno filozofijo je možno zapisati z enačbo 1+1=11. Za dosedanje uspešno delo je s strani slovenskega Združenja managerjev prejel ugleden naziv Mladi manager leta 2013.

Z vami bo:
 • torek, 4. 4.: Prodaja, glavni vir financiranja podjetja
 • četrtek, 6. 4.: Praktična delavnica za napredek projektov

Pomembne povezave:

4

Matej Peršolja je ustanovitelj in direktor slovensko-ameriškega start-upa Protectus Technologies s katerim so bili vključen v program svetovno znanega pospeševalnika Start Labs. Produkt, ki ga razvija z ostalimi soustanovitelji je Carlock, to je kompletna rešitev za spremljanje avtomobila prek pametnega telefona, ki prek signala GPS obvešča uporabnike o poziciji in stanju vozila. Podjetje trenutno svojo rešitev prodaja v ZDA, Evropi in Avstraliji. Največ neposredne prodaje je v ZDA, pred kratkim so začeli distribucijo tudi v Savdski Arabiji. Pri svojem delu dnevno spremlja metrike in odločitve sprejema na podlagi pridobljenih podatkov.

Z vami bo:
 • torek, 11. 4.: Pridobivanje in managiranje sredstev za razvoj podjetja
 • četrtek, 13. 4.: Praktična delavnica za napredek projektov

Pomembne povezave:

1

Matej Golob je računalničar, ki ga je potegnilo v svet ekonomije in financ. Štipendist in najboljši študent v svoji generaciji E-MBA na CBS. Tekač in izrazita can-do oseba. Od leta 2007 obseden s TED govori, od leta 2009 so-organizator TEDx dogodkov. Matej, soustanovitelj startupa 30Lean, je že od nekdaj navdušen nad novimi, izvirnimi in vrednimi idejami. V prostem času jih pomaga širiti v obliki TEDx dogodkov, v profesionalnem času pa razvijati, preverjati in pivotirati v obliki Lean Startup mentoriranja. Zadnjih nekaj mesecev je aktivno sodeloval pri nastajanju prevoda knjige Running lean, Delaj vitko kjer je z ekipo želel približati »lean« metodologije kot idealno orodje za poslovodje, male podjetnike, razvijalce in programerje ter za vsakogar, ki želi zagnati svoj poslovni projekt.

Njegov zadnji projekt je podjetje CorpoHub, kjer bo izkušena ekipa bo delovala predvsem na področju učinkovitega inoviranja in agilne transformacije znotraj velikih uveljavljenih podjetij, hkrati pa bo skrbela za njihovo učinkovito povezovanje in sodelovanje s startupi.

Z vami bo:
 • torek, 7. 3.: Zakaj postati podjetnik?
 • četrtek, 9. 3.: Startup podjetništvo z igro Playing Lean

Pomembne povezave:

Logo TRAK belo ozadje

Delavnice se izvajajo in financirajo v sklopu operacije SIO-PTP-2016-17 znotraj delovnega sklopa 1: Identifikacija inovativnih idej in zagon novih podjetij s potencialom hitre (globalne) rasti pod aktivnostjo A3: Intenzivna delavnica za razvoj inovativnih idej v poslovni model.

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru prednostne naložbe 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji (www.eu-skladi.si). 
 Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!