PROJEKTI
EMBRACE – European Med-Clusters Boosting Remunerative Agro-Wine Circular Economy / Vzpostavljanje krožnega gospodarstva znotraj agro-živilskega in vinskega sektorja 

embraceeeeee kopija

Program financiranja: Interreg Mediterranean (interreg-med.eu)

Tip projekta: modular project / Priority Axis 1: Promoting Mediterranean innovation capacities to develop smart and sustainable growth / Axis 1.1: To increase transnational activity of innovative clusters and networks of key sectors of the MED area.

Proračun projekta: 2.140.390,50 EUR
EU financiranje: FESR/IPA: 1.728.778,18 EUR

Trajanje projekta: februar 2018 – avgust 2020

Projektni partnerji: T2I – technology transfer and innovation; vodilni partner (Italija) / Development Agency of the Una – Sana Canton (Bosna in Hercegovina) / Aragonese society of Agro-environmental management – Government of Aragon (Španija) / Valencian federation of agrifood industries (Španija) / Palmela`s wine grape growers association (Portugalska) / Local action group Partenio Consortium (Italija) / Corsican development fund (Korzika – Francija) / Primorski tehnološki park (Slovenija) / Ass. For. SEO consortium society (Italija) / Federation of industries of north Greece (Grčija). 

Opis projekta: namen projekta je v vsaki regiji projektnega partnerja vzpostaviti dvoje vozlišč, – na področju agro-živilskega in vinarskega sektorja – katerih glavni namen je spodbujanje krožnega gospodarstva med MSP iz dvoje omenjenih sektorjev. Znotraj projekta se oblikujejo in preizkusijo metode, orodja in storitve iz področja krožnega gospodarstva. Večina dotedanjih metod zajema zgolj ekološka ali zgolj gospodarska vprašanja. Na trgu primanjkuje metod, ki bi združevale oba vidika. Ena izmed glavnih nalog projekta je torej razviti metode krožnega gospodarstva, ki vključujejo oba navedena vidika in le-te prenesti v poslovne modele MSP iz področja agro-živilstva in vinarstva. Z željo, da se pilotni projekt izkaže kot uspešen, je cilj projekta EMBRACE, da se preko projekta vzpostavi model metod, orodij in storitev iz področja krožnega gospodarstva, ki bo trajnostno služil tudi po zaključku projekta. 

Spletna stran projekta: embrace.interreg-med.eu


OPERACIJA: USTVARI SVOJO PRIHODNOST
PROJEKT LAS
Primorski tehnološki park sodeluje kot vodilni partner v projektu LAS - v objemu sonca, operacija Ustvari svojo prihodnost, ki ga financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sklada za regionalni razvoj.
Namen operacije USTVARI SVOJO PRIHODNOST je razvoj podjetniških veščin, kot so inovativnost, ustvarjalnost, samoiniciativnost, timsko delo in širitev podjetniške kulture ter razvoj podjetniških idej z namenom ustanavljanja novih podjetij. Gre za sposobnosti in veščine, ki bodo ciljnim skupinam v pomoč, da bodo postale bolj zaposljive, pri ustanovitvi novih podjetij in ustvarjanju novih delovnih mest. Operacija se bo izvajala na območju podeželja petih občin in je namenjena mladim, prebivalcem iz revnejših družin, ženskam, brezposelnim, invalidom, slepim in slabovidnim. Operacija zajema celovito podjetniško podporo, saj skozi delavnice prispeva k razvoju novih podjetniških priložnosti, z izborom najboljših idej spodbuja pozitivno tekmovalnost, s svetovanjem pa neposredno podporo pri razvoju podjetniških idej na podeželju. Inovativnost operacije je v uporabi kombinacije orodij dizajnerskega pristopa in metodologije vitkega in agilnega podjetništva. Gre za razvoj in implementacijo novega postopka pospeševanja podjetniških vrednot in spodbujanja ustanavljanja novih podjetij. Z dvigom nivoja podjetniškega znanja in veščin med prebivalci na podeželju ter z okrepitvijo funkcije podpornega okolja bomo prispevali k razvoju posameznikov, ki bodo dovolj motivirani in ambiciozni za samostojno prevzemanje nalog bodisi kot podjetniki ali zaposleni ter s tem dosegali boljše zaposlitvene možnosti prebivalcev na podeželju ter rast števila novoustanovljenih podjetij z vnaprej preverjeno podjetniško priložnostjo. 
Sodelujoči partnerji: 
Logo EKP sklad za regionalni razvoj SLO manjsi1 las
 


Napovednik

  December 2019
NedPonTorSreČetPetSob
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!