Zajtrk za podjetne
V oddaji Zajtrk za podjetne, ki so bile na sporedu vsako soboto med 11. 3. in 1. 7. 2017, v ŽIVO iz Šempetru pri Gorici, smo predstavili podjetne goste in njihove pogumne zgodbe, ki vas bodo dvignile iz toplega objema doma in premaknile iz cone udobja. Zaključek Zajtrkov za podjetne smo sklenili s pogovorom s Sandijem Češkom iz Studio Moderna.

ZAKLJUČEK ZAJTRKOV ZA PODJETNE: Sandi Češko, Studio Moderna MGL2019


17. oddaja (1. 7. 2017), Matej Pelicon, Pivovarna PeliconV sobotni oddaji se nam jepridružil Matej Pelicon, ki skupaj z Anito Lozar že od leta 2012 ustvarja zgodbo pivovarne Pelicon. Po začetnem neuspehu na platformi množičnega financiranja, so zrasli v uspešno zgodbo, saj so prejeli številne nagrade, kot na primer trikratni naziv najboljše slovenske pivovarne leta, in letošnji laskavi naziv Mladi podjetnik leta. Spoznali smo podjetno zgodbo pivovarne, kjer so osredotočeni na kvaliteto in kreativni razvoj novih receptov.

16. oddaja (24. 6. 2017), Martina Alma, Alma VistaV pogovoru z gostjo smo spoznali zgodbo vile Alma Vista, ki jo je britanski časnik The Guardian uvrstil med 40 najboljših vil in apartmajev v Evropi. Martina z izbranim okusom za estetiko in posluhom za goste, ustvarja nepozabno in celostno doživetje za obiskovalce, ki prihajajo iz celega sveta. Skrb za lepoto so izkazali skozi arhitekturo, dizajn, literaturo, umetnost, ponudbo izdelkov domačih sadjarjev in oljkarjev in zadnji projekt - vključitev v Art Circle kot 6. Art Ambasada R Kazahstana je dala piko na i, obenem pa odpira že nove ideje, sodelovanja in projekte.

15. oddaja (17. 6. 2017), Denis Pavliha, SRC Infonet


POSNETEK 15. ODDAJE


V soboto je bil naš gost dr. Denis Pavliha, podjetnik in direktor strateškega razvoja v podjetju SRC. Strast do reševanja problemov in raziskovanja je začel razvijati kot mladi raziskovalec in asistent na Fakulteti za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani, kjer je v sklopu doktorske dizertacije razvil spletno aplikacijo, ki kirurgom lajša izvedbo elektrokemoterapije tumorjev. Svojo podjetnost je razvijal preko različnih projektov, med drugim je soustanovitelj startup podjetja za določanje položaja oseb v zaprtih prostorih. Inženirska znanja in znanja s področja zdravstva je s pridom uporabil na področju digitalnega marketinga kot direktor strateškega razvoja SRC. V podjetju je prevzel vodenje novega stebra družbe, kjer so vzpostavili interni inkubator za razvoj tržno zanimivih idej po lean metodologiji. 

14. oddaja (10. 06. 2017), Davorin Furlan in Tomaž Pegan, MAG LEV AudioTokrat sta bila z nami dva gosta, Davorin Furlan in Tomaž Pegan iz podjetja MAG LEV Audio. MAG-LEV Audio je prvi gramofon na svetu, katerega vinilna plošča lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine. Zasnovan je za tiste, ki cenijo visoko kakovost zvoka, tehnološko inovativnost in vrhunski dizajn. Gramofon je bil prvič uradno predstavljen v sredo, 12. oktobra lani, in sicer na platformi Kickstarter, kjer je ekipa zbrala več kot pol milijona eurov. Ekipo MAG-LEV Audio sestavlja 7 članov iz dveh podjetij. Polovica članov prihaja iz podjetja Topsol, ki se ukvarja z razvojem napredne solarne energije, drugo polovico pa predstavljalo sodelavci dizajn studia Desnahemisfera, vsem dobro znana tudi po produktu Goat Mug, ki je na Kickstarter platformi že dosegel izjemen uspeh.

13. oddaja (03. 06. 2017), Žan Menart, Smart OptometryDružbena omrežja, koledarji, recepti za zadravo življenje in beleženje telesne aktivnosti so tematike aplikacij na pametnih telefonih, ki jih vsi dobro poznamo. Ampak, ali ste vedeli, da lahko preko telefona izvajamo tudi vaje za oči? Vaje, ki nam pomagajo prepoznati očesne nepravilnosti in določene tudi odpraviti.

V soboto smo na Zajtrku za podjetne gostili Žana Menarta, izvršnega direktorja idrijskega startupa Smart Optometry in istoimenske aplikacije, namenjene optikom, optometristom in oftalmologom, od januarja letos razvijajo tudi že nov produkt, namenjen širši publiki. V lanskem letu so pridobili investicijo sklada tveganega kapitala Kolektor Ventures, do konca leta pa planirajo, da bodo predvidoma dosegli pozitivno ničlo in omogočili štiri delovna mesta. Žan Menart nam je zaupal, kako je mladi ekipi v dveh letih uspelo pridobiti investicijo strateškega investitorja in doseči več kot 10.000 nišnih uporabnikov aplikacije.

12. oddaja (27. 05. 2017), Majda Dodevska, Solis PR
Majda Dodevska, strokovnjakinja za marketing in PR vodi podjetje Solis PR in je soustanoviteljica startupa Scoutee, radarja za merjenje hitrosti bejzbolskih žogic, s katerim so bili sprejeti v bolgarski pospeševalnik. Za isti startup je uspešno izpeljala Kickstarter kampanjo (o njih poročali veliki mednarodni portali, kot so CBS Sports, Discovery Channel, C|Net, Engadget, Gizmodo in mnogi drugi). Pred tem je Majda več let delala kot novinarka in urednica pri največji slovenski časopisni hiši Delo, kjer se je kasneje posvetila marketingu in odnosom z javnostmi. Preden je stopila na samostojno podjetniško pot, pa je vodila marketing in odnose z javnostmi pri Elektru Ljubljana.


11. oddaja (20. 05. 2017), Eva Kljun in Anja Susič, vlogerki
Na sobotni Zajtrk za podjetne prihajata dve gostji. Z nami bosta Eva Kljun (Marija Zmosta) in Anja Susič (AnjaSuska), podjetnici in strastni vlogerki na platformi Youtube-u, kjer iz vsakodnevnih utrinkov sestavljata vizualne, gibljive zgodbe, ki jima sledi skupno več kot 10.000 ljudi. Eva in Anja sta izjemno proaktivni pripadnici generacije t.i. milenijcev, ki namesto, da bi sedeli na kavču in čakali na zaposlitev, si le-to ustvarjata kar sami!


10. oddaja (13. 05. 2017), Andraž Furlan, LAKENESSSe strinjate, da je učinkovitost projekta odvisna od dobrih medsebojnih odnosov med člani ekipe in jasne vizije vodstva? V 10. oddaji Zajtrk za podjetne smo gostili Andraža Furlana, predsednika Društva mladi Renče-Vogrsko, ki letos praznuje 10 let. V pogovoru z gostom smo spoznali delovanje društva, njegove začetke in razvoja skozi leta, predvsem pa, kako je mladi ekipi s timskim delom in občutkom za skupnost, uspelo organizirati enega izmed uspešnejših poletnih festivalov.

9. oddaja (06. 05. 2017), Nataša in Mitja Mikulin, JUNG
Nataša in Mitja Mikulin, ki vodita podjetje JUNG, družinsko podjetje razstavljanja izrabljenih motornih vozil, recikliranje materialov in ponovno uporabo rezervnih delov. Z gostoma smo spoznali, kako na Goriškem avtoodpadu, delajo boljši svet.


8. oddaja (29. 04. 2017), Žan Bric, Frlanova kmetija
Žan Bric, mlad, a izkušen vinar, ki skupaj z družino vodi Frlanovo kmetijo na Vogrskem, z več kot 150 letno tradicijo. Žan je v letu 2014 postal tudi državni prvak z obračalnim plugom. Trenutno študira na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, v pogovoru pa nam bo dokazal, da na mladih kmetih podeželje stoji.


7. oddaja (22. 04. 2017), Maja Požar Andrejašič in Tine Andrejašič, REC 
Maja Požar Andrejašič in Tine Andrejašič vodita podjetje REC, v katerem so z lastnim znanjem razvili visokotehnološko rešitev za enostavno nadomestitev 12-voltnih svinčenih akumulatorjev z litijevimi – Aktivni REC BMS. Z istim sistemom, vgrajenim v osebni avtomobil, so dosegli svetovni rekord v prevoženi razdalji z le enim polnjenjem. V pogovoru z gostoma smo izvedeli, kakšna je njuna zgodba, ki združuje področja fizike, elektrotehnike, plezanja in alpinizma, ter psihologije živali.

6. oddaja (15. 04. 2017), Janez Bensa, Parsek»Svojim zaposlenim dajem informacije, energijo in vizijo, vse, kar njim pomaga izkoristiti njihov potencial oziroma, da lahko iz sebe potegnejo najboljše, kar lahko.«
 
Janez Bensa je direktor in partner podjetja Parsek, uveljavljenega slovenskega podjetja, specializiranega za informacijske tehnologije v zdravstvu. Njihova ključna dejavnost je razvoj spletnih platform, ki omogočajo integracijo in medsebojno povezovanje zdravstvenih rešitev za sodelovanje in vključevanje različnih deležnikov na področju zdravstva in oskrbe. S sedežem podjetja na Dunaju in razvojnem centru v Ljubljani, Parsek razvija rešitve za številne stranke v EMEA regiji. Z močno podporo globalnih partnerjev, ki že desetletja oblikujejo digitalne industrije, Parsekove rešitve zagotavljajo dostopnejše in kakovostnejše storitve zdravstva in oskrbe milijonom državljanov po svetu.


5. oddaja (08. 04. 2017), Anja Korenč in Matic Batagelj, I like tofu»V živilski industriji mora biti produkt lep in predvsem okusen.« in »Največja motivacija za nas so pozitivni odzivi kupcev.«
 
Anja Korenč in Matic Batagelj, ustanovitelja blagovne znamke I like tofu, sta svojo poslovno idejo našla v ekoloških bio tofu izdelkih in z njo prodrla tako na slovenski kot tudi na tuji trg. Letošnja Nagrada za inovativnost v skupini sojinih izdelkov, ni edini uspeh, ki sta ga doživela v zadnjem času. V letu 2016 sta prejela nagrado Agrobiznis 2016 za najboljše živilo po izboru porabnikov častnika Finance in portala Agrobiznis, leto prej pa se je njuna embalaža uvrstila med finaliste 7. Bienala vidnih sporočil Slovenije.

4. oddaja (01. 04. 2017), Marko Filej, Onlinegym4me»Ne skrivati ideje, ker ideja ni vredna nič. Realizacija je pomembna.«
 
Novogoričan, Marko Filej je podjetnik, ki je zavrnil investicijo od Richarda Bransona, britanskega podjetnika, bolj znanega kot ustanovitelj skupine Virgin Group, v solastništvo svojega podjetja je prepričal teniško zvezdnico Ano Ivanovič, je ustanovitelj spletnih platform Onlinegym4me in Trainters4me, ki skrbita za zdravo življenje. Trenerji na platformi Onlinegym4me vsak dan ponujajo različne vadbe (aerobika, pilates, joga in funkcionalni treningi) z različnimi trenerji v živo. Vadbe pa so nato dostopne še v knjižnici posnetkov.


3. oddaja (25. 03. 2017), Matija Klinkon, Led luks»Iz izkušenj se naučiš, kako ne ponavljati iste napake!«
 
Matija Klinkon, prejemnik priznanja gospodarstvenik Primorske za najbolj obetaven start up v letu 2016 in direktor podjetja LED Luks, ki sodobna svetila za poslovne in industrijske prostore izvaža v 25 svetovnih držav. V letu 2016 je luč EOS Circular strokovna javnost razglasila za enega od desetih najboljših izdelkov notranje tehnične razsvetljave v sklopu Darc Awards.


2. oddaja (18. 03. 2017), Rok Gulič, OLLO»Podjetniki postajajo pravi rock-starji. Večina jih ne uspe.«
 
Rok Gulič je podjetnik, business developer, mentor, startupovec, projektni vodja. Njegov zadnji projekt je podjetje OLLO, kjer skupaj z ekipo razvijajo vrhunske slušalke in inovativno nizkotonsko blazino za prenos vibracij nizkih frekvenc zvoka v človeško telo. Rok je tudi moderator mesečnih promocijsko-motivacijskih dogodkov Business Meetups v organizaciji Primorskega tehnološkega parka.


1. oddaja (11. 03. 2017), Goran Miškulin, Spintec»Dve varianti se lahko zgodijo, ali bodo [podjetni začetniki] uspešni, ali pa se bodo veliko naučili in bodo uspešni nekoliko kasneje!« 

Goran Miškulin je večinski lastnik podjetja Spintec, podjetnik, ki vedno išče nove podjetniške priložnosti, mentor v Primorskem tehnološkem parku, pokrovitelj najboljše slovenske slalomistke Ane Bucik in sponzor smučarskega kluba Gorica. V podjetju Spintec pokrivajo cel spekter avtomatizacije živih iger (igre s kroglico, igre s kartami, igre s kockmi), med vsemi najbolj prodajana je avtomatska ruleta. Najprej so osvojil naši kulturi podobne trge (Hrvaška, Makedonija, Črna Gora…), nato pa pot nadaljevali na trge Nizozemske, Španije, Portugalske, Irske, Karibov, Kolumbije, Peruja, Gruzije, Bolgarije, Romunije, Cipra, Indije, Koreje, Avstralije in svetovno najuspešnejše igralniške destinacije Macau. Trenutno se uvrščajo med pet najuspešnejših podjetij v svojem segmentu.

 


Napovednik

  November 2019
NedPonTorSreČetPetSob
 12
3456789
101113141516
17181920212223
242526282930

Želiš biti na tekočem z dogajanjem?
Prijavi se na E-novice!