fbpx

GoStartup
akademija

Z znanjem do uspešnega podjetja

Za kaj gre?

GoStartup akademija je intenziven program delavnic za podjetnike. Omogoča vam, da čim hitreje in s čim manj napakami dosežete preskok v razvoju. Z izkušenimi mentorji – podjetniki, boste poglobljeno razumeli kupce in na podlagi tega optimizirali produkte, storitve in procese. Vsebino delavnic lahko TAKOJ aplicirate na svoje podjetje.

Za koga?

Vabljeni ustanovitelji podjetij, starih od 12 do 36 mesecev, spin off-i in ekipe blizu lansiranja produkta na trg. Prednost imajo kandidati iz zahodne Slovenije.

Letos smo za vas pripravili 2 programa:

 

Katere izzive bomo reševali?

Program

STARTUP

za podjetja,

usmerjena na tuje trge

  • Kako razumeti kupce, da oblikujem ponudbo po njihovi meri? 
  • Kakšen je poslovni potencial produkta? 
  • Kateri so kanali za uspešno prodajo? 
  • Kje do virov financiranja za razvoj? 

Program

PODJETJE

za podjetja,

ki se želijo razvijati v lokalnem okolju

  • Kako pripraviti ponudbo, ki je kupec ne more zavrniti? 

  • Kako upravljati finance in davke?

  • Kako učinkovito dosežem stranke? 

  • Kako zgradim uspešno ekipo in sodelujem s partnerji? 

 

PRIJAVE do 27. 9. 2023 do 12.00

Zakaj je GoStartup akademija
najboljša odločitev za hitro rast podjetja?

Oglej si v spodnjem videu.

Podjetniki o nas

Te zanimajo izkušnje preteklih udeležencev akademije? Oglej si videe!

Rok Gulič

mentor, OLLO AUDIO

Tajda Marinič

ALIAS PLUS

Teja Bajt

INNOBOX

Potrebuješ nasvet?

Tu smo zate!

Faq

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori.

Koliko stane udeležba v programu?

Program je za 12 udeležencev za program STARTUP in za do 12 udeležencev za program PODJETJE, ki jih bo podjetniška komisija ocenila kot primerne, popolnoma brezplačen. Vrednost vsakega programa je 2.852,00 EUR.

Nimam še podjetja, ali se lahko prijavim na GoStartup akademijo?

Največ od prijave bodo imeli podjetniki, ki že generirajo prihodke, vendar bi radi izboljšali performans. Prijavijo se lahko s.p.-ji, »popoldnaski s.p.-ji, d.o.o.-ji, društva ali zavodi iz zahodne Slovenije, stari do 36 mesecev.  Udeležba je priporočljiva tudi za posameznike ali ekipe, ki še nimajo podjetja, imajo pa izdelan produkt/storitev in nameravajo v kratkem na trg. Pri programu PODJETNIŠTVO bodo imeli prednost podjetniki, ki poslujejo vsaj eno leto.

Kakšen je postopek prijave?

Na spletni strani PTP izpolnite spletno prijavnico s svojimi podatki in opisom podjetja. Prijave zbiramo do 27.9.2023 do 12.00, nato vas bomo povabili na osebno predstavitev vašega podjetja. Podjetniška komisija bo 28.9.2022 ob 14.00 v PTP na podlagi ustne predstavitve izbrala do 12 posameznikov ali ekip za program STARTUP in do 12 za program PODJETJE, ki bodo GoStartup akademijo lahko obiskovali brezplačno. Vse informacije glede termina vaše prezentacije vam bomo posredovali 27.9.2023 po elektronski pošti.

Za vse dodatne informacije glede prijave lahko kontaktirate:

PROGRAM STARTUP:    041 241 663.

PROGRAM PODJETJE: 041840227

Za katero fazo razvoja podjetja ali podjetniške ideje je primeren program STARTUP?

GoStartup akademija – program STARTUP je najbolj primerna za podjetja, ki so že prisotna na trgu, a potrebujejo znanje za napredek in rast. Prednost bodo imela podjetja, ki načrtujejo prodor na tuje trge ali že prodajajo na tujih trgih. Akademija je primerna tudi za ambiciozne posameznike ali ekipe s podjetniško idejo, ki so v fazi zagona podjetja in pred prvim nastopom na trgu. Prijavijo se lahko podjetja ali ekipe iz zahodne Slovenije (vključno z Ljubljano in okolico), stara do 36 mesecev. Prijavijo se lahko s.p.-ji, popoldanski s.p. – ji, d.o.o. – ji, zavodi in društva ter podjetniške ekipe tik pred ustanovitvijo podjetja. Rezultati bodo razglašeni 29.9.2023 po elektronski pošti.

Za katero fazo razvoja podjetja ali podjetniške ideje je primeren program PODJETJE?

GoStartup akademija – program PODJETJE je primeren za podjetja, ki delujejo v lokalnem okolju in želijo z znanjem optimizirati svojo učinkovitost in dodano vrednost. Namenjena je podjetnikom, usmerjenim na slovenski trg. Prednost bodo imela mala in srednja podjetja, ki so na trgu vsaj 1 leto ne glede na branžo. Dobrodošle vse oblike organiziranosti.

Ali moram imeti sedež podjetja v Primorskem tehnološkem parku, da se lahko udeležim GoStartup akademije?

To ni potrebno. Sedež podjetja lahko imate kjerkoli. Fizična prisotnost v Primorskem tehnološkem parku je pomembna samo na delavnicah v okviru GoStartup akademije.

Ali se lahko prijavim GoStartup akademijo tudi, če sem član drugih podobnih organizaciji (GZS, OZ, Inkubatorji, pospeševalniki)?

Lahko. Z udeležbo v Gostartup akademiji postanete tudi člani GoStartup inkubatorja v Primorskem tehnološkem parku. Članarine ni, z inkubiranjem pa boste upravičeni do brezplačnega mentorstva s strani izkušenih podjetnikov, ekspertnega svetovanja, dobite pravico do brezplačnega koriščenja prostora v Cowokringu PTP za obdobje enega leta, kasneje pa po subvencionirani ceni, možnost sodelovanja v GoStartup klubu in dostop do podjetniškega znanja v obliki številnih delavnic in predavanj.

Ali zahtevate delež podjetja?

Ne. Primorski tehnološki park ne vstopa v lastniško strukturo podjetji.

Kako se financira Primorski tehnološki park?

Primorski tehnološki park sredstva za razvoj podjetniškega ekosistema na Goriškem pridobiva pretežno iz evropskih skladov, delno iz lokalnega okolja in iz sponzorskih sredstev. Prizadevamo si mladim podjetnikom omogočiti kar najbolj ugodne pogoje za zagon, rast in razvoj njihovih podjetij.

Kako bo potekal program STARTUP?

Delavnice potekajo dvakrat tedensko, od 5.10.2023 do 20.11.2023, v popoldanskih urah, po 3-4 ure na delavnico. Program poteka v Primorskem tehnološkem parku. Med GoStartup akademijo kandidati delajo na razvoju lastnih podjetij za hitrejše napredovanje.

Kako bo potekal program PODJETJE?

Delavnice potekajo dvakrat tedensko, od 6.10.2023 do 24.10.2023, MED 9.00 IN 17.00, po 8 ur na delavnico, ki je razdeljena na 2 temi. Program poteka v Primorskem tehnološkem parku. Med GoStartup akademijo kandidati delajo na razvoju lastnih podjetij za hitrejše napredovanje.

Kaj pričakujete od udeležencev?

Aktivno sodelovanje v GoStartup akademiji, delo na lastnem podjetju, ambicije za napredek lastnega podjetja ali projekta s podjetniškim mentorjem in aktivno sodelovanje v podjetniški skupnost Primorskega tehnološkega parka, saj iz izkušenj vemo, da je povezovanje vir uspeha podjetnikov.