Politika zasebnosti

V družbi Primorski tehnološki park d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679, veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov, Politika zasebnosti naše družbe). Na spletni strani  izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki, kot je zapisano v nadaljevanju.

 

Pomen izrazov:
Lastnik in upravljavec spletne strani www.primorski-tp.si je podjetje Primorski tehnološki park d.o.o., Mednarodni prehod 6, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici, telefon 05/  393 24 50, spletna stran: www.primorski-tp.si. V tem besedilu se večkrat pojavlja v prvi osebi množine (mi, nas, naše …).

Ker obdelava osebnih podatkov pri upravljavcu ne zajema rednega in sistematičnega obsežnega spremljanja posameznikov in ker upravljavec ne obdeluje posebnih vrst osebnih podatkov in/ali podatkov v zvezi s kazenskimi obsodbami in prekrški, upravljavec ne bo imenoval posebne pooblaščene osebe za varstvo podatkov.

Obiskovalec ali uporabnik spletne strani www.primorski-tp.si je vsaka oseba, ki obišče omenjeno spletno stran. V besedilu je obiskovalec večkrat nagovorjen v drugi osebi ednine ali množine (ti, tvoje, vi, vaše …).

Obdelovalec podatkov je družba Kodnes.

 

Katere podatke zbiramo?
Ko se prijavite na naše e-novice ali izpolnite kontaktni obrazec, v sistem vnesete svoje ime in priimek, naslov bivališča, e-poštni naslov, telefonski kontakt –  skratka podatke, ki omogočajo morebitno nadaljnjo komunikacijo. Če ste uporabnik druge naše storitve (npr. ste se prijavili na dogodek ali v inkubiranje), o vas zbiramo tudi druge osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvajanje storitev, ki ste jih naročili. Ti osebni podatki so poleg že navedenih še opis poslovne ideje ali vašega podjetja.

 

S kakšnim namenom zbiramo osebne podatke?
Namen zbiranja poslovnih podatkov na spletni strani www.primorski-tp.si je poslovne oz. edukativne narave, in sicer: V primeru, da izpolnite kontaktni obrazec z namenom prejema naših e-novic, se strinjate, da ste obveščeni o dogajanjih pri nas. S tem nam dovolite, da vam periodično pošiljamo e-poštna sporočila (e-novice). Vaše podatke zbiramo na podlagi vaše izrecne privolitve, v skladu s smernicami evropske direktive GDPR. Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

V primeru, da izpolnite prijavo na dogodek z namenom prijave na dogodek, ki ga organiziramo, se strinjate, da vas kontaktiramo (elektronsko ali po telefonu) v zvezi s prijavljenimi udeleženci ter kontaktnimi osebami v zvezi s prijavo na izobraževanje in drugimi novostmi v Primorskem tehnološkem parku, ki se nanašajo na podobna izobraževanja.

S prijavo na dogodek udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s tem, da bodo njihovi podatki skladno z zakonskimi podlagami zbrani, hranjeni, obdelovani in uporabljeni za potrebe izvajanja aktivnosti v okviru javnega razpisa SIO 2020-2022, in soglašajo s tem, da so ti podatki za namene spremljanja in poročanja v okviru javnega razpisa posredovani agenciji (SPIRIT Slovenija) in ali ministrstvu (MGRT). Udeležba dogodka je za udeležence BREZPLAČNA in je v okviru JR SIO 2020-2022 sofinancirana iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vsi zbrani podatki ob prijavi (na spletni strani, preko elektronske pošte ali po telefonu), se zbirajo z namenom opravljanja ene izmed dejavnosti družbe Primorski tehnološki park d.o.o., tj. organiziranje izobraževanj in delavnic, in sicer za odgovor na vaše povpraševanje, za pripravo ponudbe, za pripravo in sklenitev pogodbe ter za izvajanje pogodbe. Ker je obdelava teh informacij nujna za izvedbo same storitve, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje (zakoniti interes). Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo poslati ponudbe ali z vami skleniti pogodbe.

S prijavo na izobraževanje vpisane osebne podatke obdelujemo z namenom vodenja evidence udeležencev ter kontaktiranja po e-pošti ali telefonu v zvezi s prijavo, potekom, vsebino, lokacijo dogodka in zadovoljstvom v zvezi z dogodkom, za pošiljanje prezentacij ter drugih gradiv ter obveščanju o tematikah, ki bi vas glede na vsebino dogodka utegnile zanimati.

 

 

Rok hrambe osebnih podatkov
Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali iz vseh evidenc. Kako varujemo vaše osebne podatke. Vedno posredujemo zgolj vsebine in informacije. Nikoli ne zahtevamo številke kreditnih kartic ali drugih podatkov, ki bi lahko bili zlorabljeni s strani spletnih kriminalcev.

Spletna stran www.primorski-tp.si gostuje na varnem spletnem strežniku in je podvržena rednim varnostnim pregledom (malware scanning). Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za namen prejema naših e-novic oz. informacij o izobraževanjih/delavnicah in jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam, razen partnerjem, ki nam pomagajo vzdrževati spletno stran in ki so zavezani varovati osebne podatke pod istimi pogoji kot to velja za Primorski tehnološki park d.o.o.

V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke, v skladu z zakonom, posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov. Vaše pravice: V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov vam Primorski tehnološki park d.o.o. zagotavlja naslednje pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov: – dostop do svojih osebnih podatkov, – posodobitev oz. popravek svojih osebnih podatkov, – izbris svojih osebnih podatkov, ki jih hranimo, – zahtevate, da prenehamo uporabljati vaše podatke oz. omejite njihovo obdelavo, – zahtevate, da se podatki v strojno berljivi obliki prenesejo k drugemu upravljavcu, – ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, – se odjavite od e-novic naše družbe. Če želite storiti karkoli od zgoraj navedena, nas o tem obvestite preko elektronske pošte . Vašo zahtevo bomo skrbno preučili in vam podali odgovor v roku 30 dni od prejete zahteve.

Povezave na spletne strani tretjih oseb Spletne vsebine na strani www.primorski-tp.si lahko vsebujejo povezavo na spletne strani tretjih ponudnikov, ki imajo svojo varnostno politiko. Primorski tehnološki park d.o.o.  na te politike nima vpliva in ne jamči za delovanje, varnost in aktivnosti na spletnih straneh tako povezanih ponudnikov. Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko zasebnosti po lastni presoji in po potrebi kadarkoli spremenimo in prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Uporaba piškotkov

– Kaj so piškotki?
So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

– Kaj so nujni piškotki?
To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

IME PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
PHPSESSID Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami. Seja
wordpress_HASH Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami. Seja
wordpress_logged_in_HASH Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami. Seja
WordPress_cookie Piškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne. Seja

– Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje
To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

Ime piškotka Opis Trajanje Izbira
Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics) utma Statistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene. 2 leti Če želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Vsi piškotki so v lasti podjetja Google.
utmb 30 minut
utmc Do zaprtja brskalnika
utmz 6 mesecev
Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotki fbm Piškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu. 2 leti Če ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook.Vsi piškotki so v lasti podjetja Facebook.
fbsr

 

Kontakt
V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s Politiko zasebnosti v družbi Primorski tehnološki park d.o.o. nam lahko pišete na .

Nova Gorica, 6.10.2020