fbpx

Program

PODJETJE

6.10 – 25. 10. 2023, Primorski tehnološki park
Program ABC plus, SPOT Goriška 2023

Komu je program namenjen?

  • Podjetjem, ki so usmerjena pretežno na slovenski trg, ne glede na branžo
  • Posameznikom, ki vedo vse o svojem produktu/storitvi, a želijo izboljšati svoja podjetniška znanja
  • Podjetjem, ki želijo ostati »butična« in dodajati vrednost svoji storitvi/produktu
  • Prednost imajo d.o.o., ji, s.p.-ji ali zavodi, ki so na trgu vsaj eno leto

Kaj dobiš?

12 interaktivnih delavnic pod vodstvom izkušenih podjetnikov.

Program PODJETJE bo osredotočen na praktična znanja, ki jih bodo udeleženci lahko nemudoma uporabili na svojih primerih in tako izboljšali svoje poznavanje kupcev, pozicioniranje, komunikacijo, vodenje in grajenje ekip, delali pa bomo tudi na temah, kot so davčna vprašanja in work life – balance .
Delavnice bodo potekale dvakrat tedensko od 9.00 do 17.00 od 6. do 25. oktobra 2023, v živo, v Primorskem tehnološkem parku, soba N19.

Predstavitev in mreženje ob zaključku programa

Priložnost za predstavitev napredka med programom na mreženjskem dogodku s podjetniki, mentorji in novinarji.

Ena-na ena mentorstvo

s sodelavci Primorskega tehnološkega parka

Povezave s podjetniki

v ostalih programih PTP in stik s podjetniki, ki razmišljajo podobno kot ti in se srečujejo s podobnimi izzivi.

PRIJAVE do 27.9.2023 do 12.00

Program v vrednosti 2.580€ bo za izbranih 12 podjetnikov brezplačen.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javne agencije.

Ekipa programa  PODJETJE

Mitja Mikuž

Primorski tehnološki park

OD POSLOVNEGA MODELA DO ORAGNIZACIJE PODJETJA

Andrej Peršolja

Tangible Growth

POZICIONIRANJE IN POZNAVANJE KUPCEV

Damjan Dimič

Avalan

KOMUNICIRANJE S KUPCI

Urša, Tajda, Katja

ALIAS PLUS

VIRI FINANCIRANJA

Mitja Premrl

Taxa d.o.o.

RAČUNOVODSTVO IN DAVKI V PODJETJU

Tina Koler

Primorski tehnološki park

VODENJE TEAMOV IN NAČINI SODELOVANJA S PARTNERJI

Podjetniki o nas

Te zanimajo izkušnje preteklih udeležencev akademije? Oglej si videe!

Rok Gulič

mentor, OLLO AUDIO

Tajda Marinič

ALIAS PLUS

Teja Bajt

INNOBOX

Potrebuješ nasvet?

Tu smo zate!

Program

Delavnice bodo potekale ob torkih in petkih med 9.00 in 17.00 v prostoru N19 v Primorskem tehnološkem parku. Vsakič bosta obravnavani dve temi. Od 12.00 do 13.00 je pavza za kosilo, za katerega udeleženci poskrbijo v lastni režiji. 

6.10.2023

(9.00 – 13.00)

Delavnica 1: Od poslovnega modela do organizacije procesov v podjetju

Mitja Mikuž, Primorski tehnološki park

Pomen določitve jasne strateške vizije in usmeritve podjetja, analiza konkurence, določanje ciljev in strategij, učinkovitost procesov, merjenje uspeha, kontinuirano izboljševanje, praktični primeri in vaje. 

6.10.2023

(13.00 – 17.00)

Delavnica 2: Prodaja in trženje: Kdo so naši kupci

Andrej Peršolja, Tangible Growth

Produkt/service design, pregled produktov in kako jih oblikovati po meri kupcev. Predstavitev koncepta, kaj pomeni imeti dober produkt in kako ga razviti; predstavitev produktov udeležencev in kratko komentiranje. 

10.10.2023

(9.00 – 13.00)

Delavnica 3: Orodja za komuniciranje s kupci

Damjan Dimič, Avalan

Kako pravilno uporabljati socialna omrežja za interakcijo s strankami, strategije za gradnjo blagovne znamke in povečanje vključenosti. Poudarek na ustvarjanju relevantnih vsebin, kako izkoristiti tehnologijo za avtomatizacijo praktični primeri in vaje. 

10.10.2023

(13.00 – 17.00)

Delavnica 4: Pozicioniranje

Andrej Peršolja, Tangible Growth 

Določanje vrednosti produkta/storitve, prave ciljne stranke, sporočil, oblikovanje edinstvene prodajne prednosti, analiza primerov udeležencev in praktične vaje. 

13.10.2023

(9.00 – 13.00)

Delavnica 5: Faze razvoja podjetja

Rok Stritar, Kibuba

Razumevanje pomena prodajnih pogovorov pri ustvarjanju poslovnih priložnosti. Poudarek na vzpostavljanju zaupanja in vzdrževanju pozitivnega odnosa s stranko.Učinkovita komunikacija, upravljanje pomislekov, zaključevanje prodaje, upravljanje zavrnitvami, praktične vaje in simulacije

13.10.2023

(13.00 – 17.00)

Delavnica 6:  Pitch

Uroš Rojc, Muvi media 

Pomen učinkovitega pitchanja za pridobivanje investicij, strank in partnerstev. Kako prepričati poslušalce, da je vaša ideja vredna pozornosti. Kako ustvariti privlačno in zanimivo zgodbo o vaši poslovni ideji. Kako se pripraviti za nastop, obvladovanje treme. Skupinske in individualne vaje pitchenja. 

17.10.2023

(9.00 – 13.00)

Delavnica 7: Viri financiranja za rast podjetja   

Urša Piculin, Tajda Marinič, Katja Velikonja, ALIAS plus

Pregled različnih možnosti za financiranje rasti, vključno z lastniškim dolžniškim, bančnim financiranjem, alternativnimi viri, subvencijami, nepovratnimi sredstvi. Predstavitev investicijskega financiranja, strateških partnerstev, praktični primeri in analiza primerov udeležencev.

17.10.2023

(13.00 – 17.00)

Delavnica 8: Potencial dobičkonosnosti

Matej Peršolja, Protectus Inc. 

Izračun dobičkonosnosti projektov udeležencev in kakšne so možnosti, s katerimi se lahko financira rast podjetja ter koliko denarja še potrebujejo za to. 

20.10.2023

(9.00 – 13.00)

Delavnica 9: Blestite v prodajnih pogovorih in uspešno zaključite svojo prodajo

Primož Hvala, HSC 

Razumevanje pomena prodajnih pogovorov pri ustvarjanju poslovnih priložnosti. Poudarek na vzpostavljanju zaupanja in vzdrževanju pozitivnega odnosa s stranko. Učinkovita komunikacija, upravljanje pomislekov, zaključevanje prodaje, upravljanje zavrnitvami, praktične vaje in simulacije.

20.10.2023

(13.00 – 17.00)

Delavnica 10: Kaj moramo vedeti o računovodstvu in davkih

Mitja Premrl, Taxa

Davčni sistemi in obveznosti, davčno načrtovanje, vodenje računovodstva v podjetju, računovodska poročila in interpretacija, sodelovanje z računovodskim strokovnjakom, praktični primeri in vaje. Pomen denarnega toka, osnova kako si postaviti lasten sistem vodenja financ. 

24.10.2023

(9.00 – 13.00)

Delavnica 11: Work life balance

Matjaž Košir, Integrativ 

Postavljanje mej med delom in prostim časom, učinkovite tehnike obvladovanja stresa, razumevanje lastnih močnih in šibkih točk, skrb za lastno fizično in čustveno blaginjo, kako vzdrževati motivacijo in zagnanost. Primeri in interaktivne vaje. 

24.10.2023

(13.00 – 17.00)

Delavnica 12: Upravljanje s timom in načini sodelovanja s partnerji

Tina Koler, Primorski tehnološki park

Komunikacija vodje z različnimi tipi zaposlenih, motiviranje, upravljanje dinamike v skupini, delegiranje, pravni vidiki načina sodelovanja z zunanjimi izvajalci in poslovnimi partnerji.

29.10.2023

Zaključek GoStartup akademije s predstavitvijo podjetij

Program v vrednosti 2.580€ bo za izbranih 12 podjetnikov brezplačen.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javne agencije.

Faq

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori.

Koliko stane udeležba v programu?

Program je za 12 udeležencev za program STARTUP in za do 12 udeležencev za program PODJETJE, ki jih bo podjetniška komisija ocenila kot primerne, popolnoma brezplačen. Vrednost vsakega programa je 2.852,00 EUR.

Nimam še podjetja, ali se lahko prijavim na GoStartup akademijo?

Največ od prijave bodo imeli podjetniki, ki že generirajo prihodke, vendar bi radi izboljšali performans. Prijavijo se lahko s.p.-ji, »popoldnaski s.p.-ji, d.o.o.-ji, društva ali zavodi iz zahodne Slovenije, stari do 36 mesecev.  Udeležba je priporočljiva tudi za posameznike ali ekipe, ki še nimajo podjetja, imajo pa izdelan produkt/storitev in nameravajo v kratkem na trg. Pri programu PODJETNIŠTVO bodo imeli prednost podjetniki, ki poslujejo vsaj eno leto.

Kakšen je postopek prijave?

Na spletni strani PTP izpolnite spletno prijavnico s svojimi podatki in opisom podjetja. Prijave zbiramo do 27.9.2023 do 12.00, nato vas bomo povabili na osebno predstavitev vašega podjetja. Podjetniška komisija bo 28.9.2022 ob 14.00 v PTP na podlagi ustne predstavitve izbrala do 12 posameznikov ali ekip za program STARTUP in do 12 za program PODJETJE, ki bodo GoStartup akademijo lahko obiskovali brezplačno. Vse informacije glede termina vaše prezentacije vam bomo posredovali 27.9.2023 po elektronski pošti.

Za vse dodatne informacije glede prijave lahko kontaktirate:

PROGRAM STARTUP:    041 241 663.

PROGRAM PODJETJE: 041840227

Za katero fazo razvoja podjetja ali podjetniške ideje je primeren program STARTUP?

GoStartup akademija – program STARTUP je najbolj primerna za podjetja, ki so že prisotna na trgu, a potrebujejo znanje za napredek in rast. Prednost bodo imela podjetja, ki načrtujejo prodor na tuje trge ali že prodajajo na tujih trgih. Akademija je primerna tudi za ambiciozne posameznike ali ekipe s podjetniško idejo, ki so v fazi zagona podjetja in pred prvim nastopom na trgu. Prijavijo se lahko podjetja ali ekipe iz zahodne Slovenije (vključno z Ljubljano in okolico), stara do 36 mesecev. Prijavijo se lahko s.p.-ji, popoldanski s.p. – ji, d.o.o. – ji, zavodi in društva ter podjetniške ekipe tik pred ustanovitvijo podjetja. Rezultati bodo razglašeni 29.9.2023 po elektronski pošti.

Za katero fazo razvoja podjetja ali podjetniške ideje je primeren program PODJETJE?

GoStartup akademija – program PODJETJE je primeren za podjetja, ki delujejo v lokalnem okolju in želijo z znanjem optimizirati svojo učinkovitost in dodano vrednost. Namenjena je podjetnikom, usmerjenim na slovenski trg. Prednost bodo imela mala in srednja podjetja, ki so na trgu vsaj 1 leto ne glede na branžo. Dobrodošle vse oblike organiziranosti.

Ali moram imeti sedež podjetja v Primorskem tehnološkem parku, da se lahko udeležim GoStartup akademije?

To ni potrebno. Sedež podjetja lahko imate kjerkoli. Fizična prisotnost v Primorskem tehnološkem parku je pomembna samo na delavnicah v okviru GoStartup akademije.

Ali se lahko prijavim GoStartup akademijo tudi, če sem član drugih podobnih organizaciji (GZS, OZ, Inkubatorji, pospeševalniki)?

Lahko. Z udeležbo v Gostartup akademiji postanete tudi člani GoStartup inkubatorja v Primorskem tehnološkem parku. Članarine ni, z inkubiranjem pa boste upravičeni do brezplačnega mentorstva s strani izkušenih podjetnikov, ekspertnega svetovanja, dobite pravico do brezplačnega koriščenja prostora v Cowokringu PTP za obdobje enega leta, kasneje pa po subvencionirani ceni, možnost sodelovanja v GoStartup klubu in dostop do podjetniškega znanja v obliki številnih delavnic in predavanj.

Ali zahtevate delež podjetja?

Ne. Primorski tehnološki park ne vstopa v lastniško strukturo podjetji.

Kako se financira Primorski tehnološki park?

Primorski tehnološki park sredstva za razvoj podjetniškega ekosistema na Goriškem pridobiva pretežno iz evropskih skladov, delno iz lokalnega okolja in iz sponzorskih sredstev. Prizadevamo si mladim podjetnikom omogočiti kar najbolj ugodne pogoje za zagon, rast in razvoj njihovih podjetij.

Kako bo potekal program STARTUP?

Delavnice potekajo dvakrat tedensko, od 5.10.2023 do 20.11.2023, v popoldanskih urah, po 3-4 ure na delavnico. Program poteka v Primorskem tehnološkem parku. Med GoStartup akademijo kandidati delajo na razvoju lastnih podjetij za hitrejše napredovanje.

Kako bo potekal program PODJETJE?

Delavnice potekajo dvakrat tedensko, od 6.10.2023 do 24.10.2023, MED 9.00 IN 17.00, po 8 ur na delavnico, ki je razdeljena na 2 temi. Program poteka v Primorskem tehnološkem parku. Med GoStartup akademijo kandidati delajo na razvoju lastnih podjetij za hitrejše napredovanje.

Kaj pričakujete od udeležencev?

Aktivno sodelovanje v GoStartup akademiji, delo na lastnem podjetju, ambicije za napredek lastnega podjetja ali projekta s podjetniškim mentorjem in aktivno sodelovanje v podjetniški skupnost Primorskega tehnološkega parka, saj iz izkušenj vemo, da je povezovanje vir uspeha podjetnikov.