fbpx

Primorski tehnološki park bo v šolskem letu 2019/2020 v okviru projekta LAS s partnerji (Mladinskim centrom Nova Gorica, Šolskim centrom Nova Gorica in Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica), organiziral Startup izziv za dijake. Gre za intenzivno delavnico, na kateri dijaki razvijajo veščine podjetnosti. Projekt je namenjen dijakom, ki jih zanima, kako tehnološke in družboslovne ideje na učinkovit in hiter način spremeniti v uporabne izdelke, storitve in poslovne rešitve. S pridobljenim znanjem in idejami se bodo dijaki lahko tudi prijavili na vseslovensko tekmovanje v podjetnosti mladih – POPRI.

Primorski tehnološki park bo v šolskem letu 2019/2020  v okviru projekta LAS s partnerji (Mladinskim centrom Nova Gorica, Šolskim centrom Nova Gorica, podjetjem ROITE in Društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica), organiziral Startup izziv za dijake. Gre za intenzivno delavnico, na kateri dijaki razvijajo veščine podjetnosti. Projekt je namenjen dijakom, ki jih zanima, kako tehnološke in družboslovne ideje na učinkovit in hiter način spremeniti v uporabne izdelke, storitve in poslovne rešitve. S pridobljenim znanjem in idejami se bodo dijaki lahko tudi prijavili na vseslovensko tekmovanje v podjetnosti mladih – POPRI.

Startup izziv za dijake Primorski tehnološki park iz Vrtojbe izvaja že šesto leto zapored. V tem času je na njem sodelovalo 215 dijakov, ki so z vrhunskimi mentorji iz sveta podjetništva v ekipnem delu razvijali svoje podjetniške zamisli. 

Delo  poteka tako, da dijaki predpostavke o ideji preko intervjujev testirajo pri potencialnih kupcih. S pridobljenim znanjem in povratnimi informacijami izdelajo prototipe in svoje delo tudi javno predstavijo v obliki »pitcha« – tri minutne predstavitve, pred strokovno komisijo. Delo je zelo intenzivno – za rezultate, ki jih dijaki med Startup izzivom dosežejo v tako kratkem času, podjetja pogosto potrebujejo več tednov.

Pomočnica ravnateljice in organizatorka obveznih izbirnih vsebin na Gimnaziji Nova Gorica, Irena Zuljan:

Ugotovili smo, da naši dijaki tovrstnih vsebin niso deležni v rednem programu, so pa taka znanja nujno potrebna v kasnejšem življenju. Delavnice so vedno odlično pripravljene, dijaki navdušeni, tako nam vsako leto število prijavljenih raste. Iskreno smo hvaležni, da se sodelavci Primorskega tehnološkega parka trudijo in dijakom omogočijo brezplačne delavnice. In kaj dijake najbolj pritegne? Skupinsko delo, tekmovalnost, sodelovanje, iskanje izvirnih rešitev.

Naložbo sofinancirata republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru operacije “USTVARI SVOJO PRIHODNOST”.