fbpx

Jeseni 2019 bo v Primorskem tehnološkem parku v Vrtojbi potekal Startup izziv za potencialne podjetnike in iskalce zaposlitve. Tri dnevna intenzivna delavnica bo namenjena pridobivanju in razvijanju podjetnih veščin, ki jih bodo udeleženci lahko uporabili pri iskanju primerne zaposlitve ali ustvarjanju svojega podjetja. Skozi proces jih bodo vodili izvrstni in izkušeni moderatorji, pedagoški in podjetniški mentorji.

Startup izziv za potencialne podjetnike in iskalce zaposlitve organizira Primorski tehnološki parkom v okviru projekta LASv katerem Primorski tehnološki park sodeluje z Mladinskim centrom Nova Gorica, Šolskim centrom Nova Gorica in Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica. Cilj delavnice je skozi lastno izkušnjo razvoja, testiranja in predstavitve inovativnega izdelka ali storitvespodbuditi veščine podjetnosti, ki jih bodo udeleženci lahko uporabili v svojem profesionalnem življenju..

 »Startup izziv razvija ključne veščine, znanja in načine razmišljanja, ki so pomembna za vsako kariero, ne samo podjetniško. Danes namreč praktično vsa delovna mesta zahtevajo podjetno obnašanje in podjetniške veščine, tudi v javni upravi. Izobraževanje potencialnih podjetnikov in iskalcev zaposlitve je zato ključno za dolgoročno konkurenčnost celotnega gospodarstva.« pravi Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka.

Ideje, ki jih bodo udeleženci razvijali, bodo zadnji dan  predstavili pred podjetniško komisijo,  s čimer bodo dobili realno povratno informacijo o njihovem pristopu.

 Naložbo sofinancirata republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru operacije “USTVARI SVOJO PRIHODNOST”.