fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

36. Business Meetups Nova Gorica

22. februarja, 2017 @ 8:00 - 17:00

Vabljeni na 36. Business Meetups Nova Gorica v organizaciji Primorskega tehnološkega parka. Z nami bo Primož Zupan iz podjetja MBILLS – Halcom, ki je razvilo najhitrejši in preprostejši sistem plačevanja računov s pametnim telefonom. Gost bo spregovoril tudi o pojmu in pomenu notranjega podjetništva.Vidimo se 22.2.2017 v lokalu Gallus Beer Bar ob 18.30. Moderator dogodka je Rok Gulič, startup mentor. Vstopnine ni. Po klepetu z gostom sledi čas za vprašanja in diskusijo ter prijetno druženje.

18.30 – 19.00 predstavitev Primoža Zupana & podjetniških priložnosti v Primorskem tehnološkem parku

19.00 – 20.00 pogovor s Primožem Zupanom

20.00 – 20.30 vprašanja in odprta diskusija

Primož Zupan je direktor podjetja MBILLS d.o.o. – Money and Payment Services, prej Halcoma d.d. Podjetje je razvilo aplikacijo Hal mBills, ki postavlja spletno bančništvo v preteklost in omogoča plačevanje računov preko pametnega telefona.

Pošiljatelji nam za njihove storitve pošljejo račun na telefon, ki ga lahko takoj plačamo. Z aplikacijo lahko uredimo, da nam pošiljatelji vedno pošiljajo račune zgolj na mobilni telefon. Provizija za položnico znaša 25 centov, plačilo pa se izvede takoj, brez zakasnitev. Aplikacija ponuja tudi možnost fotografiranja položnic in plačevanje na ta način. Storitev je na voljo vsem, ki imajo bančni račun pri eni od bank v Sloveniji. Potrebujejo androidni ali iphone pametni telefon, na katerega je potrebno namestiti aplikacijo mBills. Aplikacija ponuja plačevanje računov, ki pridejo neposredno vanjo, plačevanje položnic s fotografiranjem in nakazovanje denarja. V podjetju so prepričani, da sodijo med njihovo ciljno publiko vsi Slovenci, ki za plačevanje položnic ne uporabljajo direktnih obremenitev (trajnikov).

Podjetje je za finančno poslovanje pridobilo licenco Banke Slovenije, kar jim omogoča, da lahko rešitev plasirajo tudi na trge drugih evropskih držav. MBILLS d.o.o. se lahko pohvali z nagrado za najboljši informacijski projekt leta 2016, ki jo podeljuje Slovensko društvo Informatika na Dnevih slovenske informatike.

Z gostom bomo na Business Meetups Nova Gorica spregovorili tudi o pojmu in pomenu notranjega podjetništva. Notranje podjetništvo ni management obstoječega obnašanja podjetja, ampak uvajanje novosti, ki pomenijo odstopanja od obstoječih rutin delovanja organizacije (izdelki, storitve, tehnologija, organiziranost, strateške usmeritev itd.). Gre za usmerjanje k inovativnosti in novim poslovim dejavnostim v obstoječih podjetjih. Notranje podjetništvo ima ugodne učinke na rast podjetja, kot so: rast števila zaposlenih, rast obsega prodaje, rast v primerjavi s konkurenco ipd.).

Večo podjetju MBILLS si lahko preberete na: http://www.mbills.si/

Business Meetups Nova Gorica so promocijsko motivacijski dogodki, ki se redno izvajajo v novogoriškem lokalu Gallus Beer bar z namenom identifikacije novih poslovnih idej in zagona novih podjetij s potencialom hitre rasti. Business Meetups gostije uspešne podjetnike in podjetnice, s katerimi predstavlja najsodobnejše teme iz start-up podjetništva, omogoča izmenjavo dobrih podjetniških zgodb, znanja, izkušenj, navezovanje novih poslovnih vezi ter novih poslovnih priložnosti.

 

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Dogodek se izvaja v okviru prednostne naložbe 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji.

Podrobnosti

Datum:
22. februarja, 2017
Ura:
8:00 - 17:00
Kategorija Dogodek: