fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

Internacionalizacija: Značilnosti trga in kultura poslovanja

26. januarja, 2022 @ 12:00 - 15:00

Za vstop na tuje trge moramo dobro poznati potencial, razmere, pa tudi kulturo poslovanja. S predavateljema, ki sta oba podjetnika in coacha, bomo na delavnici spoznali s prve roke, kaj pomeni poslovati v ZDA in na Kitajskem.

Dogodek poteka v živo IN NA DALJAVO, v predavalnici N19 Primorskega tehnološkega parka, 1. nadstropje. Število mest je omejeno, obvezna je prijava. Pogoj za udeležbo v živo je PCT.

Delavnice so namenjene podjetnikom in potencialnim podjetnikom , ki nameravajo vstopiti na tuje trge, ali imajo prve izkušnje s tujimi trgi in želijo svoje znanje poglobiti.

VSEBINE

Značilnost trgov (velikost, prebivalstvo, ekonomija, glavne zakonitosti)

Kultura poslovanja in kaj lahko pričakujem od Kitajcev in Američanov 😊

Področja, ki ponujajo največjo priložnost za poslovanje na Kitajskem in v ZDA

Glavni izzivi pri vstopu na Kitajsko ali ZDA

PREDAVATELJA

Jure Tomc

Jure Tomc je serijski podjetnik, znan predvsem kot povezovalec domačih in evropskih inovativnih podjetij s Kitajsko, in sicer prek svojega svetovalnega podjetja JT Business Development, ki deluje v Hong Kongu. Kot uveljavljen mednarodni manager ima izkušnje z vodenjem podjetij različnih velikosti in dejavnosti ter tako poseduje izkušnje na področju B2B, B2C, veleprodaje, maloprodaje, doma in v tujini. Odlikuje pa ga predvsem operativno poznavanje različnih funkcij v podjetju ter odlično poznavanje mednarodnih podjetniških strategij. Redno organizira poslovne konference na Kitajskem, kjer je v preteklih letih predstavil več kot 300 razburljivih projektov iz 18 držav. Deluje tudi kot osebni in poslovni coach, v zadnjih letih pa je kot mentor pomagal številnim start-upom preko slovenskih inkubatorev in pospeševalnikov ter EBRD, kjer je mentor startupom za področje bližnjega vzoda in balkana. Poleg vodenja lastnega podjetja, deluje tudi kot direktor Cresco innovation Slovenia, je član upravnega odbora kluba Poslovnih angelov Slovenije in podpredsednik Slovensko kitajskega poslovnega sveta pri Gospodarski Zbornici Slovenije.

Jure Bratkič

Zgodba Jureta Bratkiča se je začela dne V – VIII – MCMLXXVII. Prvorojenec z ogromno energije se je odločil, da je skrajni čas, da si privošči prvi vdih svežega zraka … in tako se je potovanje začelo. V vrtcu, osnovni šoli ali srednji šoli je bil Jure tisti otrok, ki je ves čas razmišljal, kaj bi lahko naredili, da bi si polepšali dneve. Posledično je za mamo in očeta to pomenilo podpisovanje pisem iz šole, obiske učiteljev in resne pogovore doma s sinom. To so bili dnevi, ki se jih bom še spominjal .

Že v srednji šoli  sem doživel življenje od doma. Začelo se je na Dunaju v Avstriji in kasneje nadaljevalo v Münchnu v Nemčiji. 2-letne »Octoberfest izkušnje« v Münchnu, prevedene na delo strojnega inženirja pri BMW-ju, so skoraj vsak dan odpirale možnosti uživanja v različnih vrstah bavarskih klobas ob ustreznih količinah piva. “Jodlanje” se je končalo leta 2004, ko je bil čas za selitev v Kalifornijo. Mojih naslednjih 14 let je bilo v celoti posvečenih delu, zato so bile možnosti uživanja v sončnih dneh, palmah in plažah zelo omejene. Moj podjetniški duh z notranjo in večno željo po uspehu je povzročil moj prvi poslovni izziv. Obljuba, ki sem jo nekoč dal svojemu vzorniku, dedku, se je končno uresničila.

Otrok, ki je nekoč vedno našel način, kako izzvati starše, se je zdaj naučil, da je pravzaprav fant “po starem”, ki ceni stisk rok in besedni dogovor veliko bolj kot črnilo na papirju. Ni presenetljivo, da je eden izmed mojih najboljših treh filmov Boter.

Ljudje, ki me bolje poznajo, lahko potrdijo, da 24 ur v enem samem dnevu ni dovolj zame: nenehno razmišljanje,  nove ideje, učenje novih stvari, obiskovanje novih krajev, aktivno vključevanje v “1001” različne projekte in hobije. Ne bodite presenečeni, če vam nekega dne okoli 4. ure zjutraj pošljem e-pošto ali txt sporočilo. Vprašajte mojo ženo. Mimogrede, tudi sosede sem dobro usposobil, da so se nehali pritoževati, da ob 1. uri zjutraj razbijam beton v garaži.

Kot prvi predsednik Slovenskega društva Kalifornija sem pridobival izkušnje v pomembnem neprofitnem svetu. Ob izstopu sem se odločil ustanoviti Slovenian Business Hub, ki aktivno pomaga slovenskim podjetjem pri vstopu na trg ZDA. Delujem kot mentor, svetovalec, predavatelj. Imam rad pa tudi bolj “praktične vloge”, saj  sem bil povabljen, da postanem član upravnega odbora StartUp Mentor, s članstvom po vsem svetu. Poleg tega sem tudi ustanovni član sekcije kalifornijskega združenja zasebnih direktorjev. Private Directors Association ® , ki je edino nacionalno združenje, namenjeno izboljšanju rasti in trajnosti zasebnih podjetij z upravljanjem, ki dodaja vrednost.

Ker vse to ne bi bilo dovolj, vzpostavljam svoje tretje podjetje, SkipQ, globalno zagonsko podjetje, kjer sem  aktivni izvršni direktor, ki namerava pretresti tla v maloprodajni industriji potovanj.

 

Dogodek je brezplačen.

Aktivnost Primorskega tehnološkega parka v okviru operacije SIO-PTP-2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast (www.eu-skladi.si).

 

Podrobnosti

Datum:
26. januarja, 2022
Ura:
12:00 - 15:00
Kategoriji Dogodek:
,

Prijave za ta dogodek niso več možne.