fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

Predstavitev pilotne akcije projekta Reinser: vključevanje beguncev/prosilec za azil v gospodarsko družbo države gostiteljice s pomočjo socialnega podjetništva

25. aprila, 2023 @ 15:30 - 17:00

Dne 25.04.2023 vas vabimo v Primorski tehnološki park (Mednarodni prehod 6, Vrtojba, Šempeter pri Gorici), kjer organiziramo javni dogodek ”Predstavitev pilotne akcije projekta Reinser: vključevanje beguncev/prosilec za azil v gospodarsko družbo države gostiteljice s pomočjo socialnega podjetništva”.

Dotaknili se bomo tudi aktualnih tem iz socialnega podjetništva v Sloveniji in Evropski uniji. Spregovorili bomo o pomenu takšne oblike podjetništva, o vrzelih in pomanjkljivostih v slovenski zakonodaji, o obstoječih in potrebnih spodbudah ter o razvoju socialnega podjetništva v prihodnje.

Dogodek se bo pričel ob 15.30h in trajal do 17.00h.

15.30 uvodni pozdrav in krajša predstavitev projekta REINSER
15:35 predstavitev ”Predstavitev pilotne akcije projekta Reinser: vključevanje beguncev/prosilec za azil v gospodarsko družbo države gostiteljice s pomočjo socialnega podjetništva”
16:00 socialno podjetništvo v Sloveniji in EU
16:20 predstavitev Nacionalnega sveta za podjetništvo beguncev
16:30 mreženje, V&O

 

Veseli bomo vaše udeležbe, mreženja in izmenjave mnenj z vami!

Vabilo lahko posredujete tudi ostalim deležnikom, s katerimi sodelujete in jih tematika utegne zanimati ali koristiti.

Prosimo vas, da nam vašo udeležbo potrdite na e-mail naslov: .

Primorski tehnološki park je partner projekta REINSER, program Interreg Adrion (https://reinser.adrioninterreg.eu/), katerega vsebina je ekonomska integracija beguncev/prosilcev za azil v gospodarsko družbo države gostiteljice s pomočjo prijemov socialnega podjetništva. Ena ključnih aktivnosti projekta je bila izvedba pilotne akcije, za katero je bil za slovensko stran odgovoren Primorski tehnološki park. Njen glavni namen je bilo pilotno testiranje vključevanja beguncev/prosilcev za azil v gospodarski sistem države preko socialnega podjetništva. Pilotna akcija je poteka v sodelovanju z Zavodom za globalno učenje in razvoj projektov. Udeleženci pilotne akcije, begunci/prosilci za azil, so spoznavali osnove (socialnega) podjetništva, poslovnega načrta, trženja ter možnosti financiranja. Na podlagi poslovnega modela, ki vsebuje elemente socialnega podjetništva so ti razvili družabno igro, katere vsebina izhaja iz domačih držav udeležencev (Somalija, Bangladeš, Sirija).

Dogodek je financiran iz naslova projekta REInSER – Refugees’ Economic Integration through Social Entrepreneurship (Ekonomska integracija beguncev preko socialnega podjetništva) INTERREG V-B Adriatic-Ionian ADRION Programme 2014-2020 Third Call for Proposal – Priority Axis 1

 

Podrobnosti

Datum:
25. aprila, 2023
Ura:
15:30 - 17:00
Kategoriji Dogodek:
,