fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

Srečanje skupnosti posameznikov in deležnikov, ki delujejo ali želijo delovati na »deep tech« področjih

18. junija, 2023 @ 18:00 - 20:00

Kdaj?

Nedelja, 18.6.2023 ob 18.00 uri

Kje?

Primorski tehnološki park, Mednarodni prehod 6, Vrtojba

Komu je srečanje namenjeno:

  • inovativnim malim in srednje velikim podjetjem (MSP),
  • nosilcem ‘deep tech’ projektov,
  • raziskovalcem, znanstvenikom, akademikom, posameznikom, ki posedujejo znanje z dodano vrednostjo,
  • prejemnikom finančnih spodbud Sklada in sicer SK, SI-SK in P2, ki se uvrščajo med »deep tech«
  • svetovalcem, korporacijam, investitorjem in drugim, ki jih zanima področje ‘deep tech’.

Program srečanja:

  • Intervju s Tomažem Bizjakom, soustanoviteljem podjetja ReCatalyst in slovenskim Start:up leta 2023
  • Mreženje

O podjetju ReCatalyst:

Start-up podjetje ReCatalyst razvija, proizvaja in prodaja katalizatorje naslednje generacije za vodikove gorivne celice, ki bistveno pocenijo njihovo proizvodnjo. ReCatalyst izhaja iz javno raziskovalne organizacije in je Slovenski Start:up leta 2023.

Ukvarjajo se z razvojem, proizvodnjo in prodajo katalizatorjev za naslednjo generacijo vodikovih gorivnih celic. Poleg zmogljivih baterij, vodikove gorivne celice predstavljajo temeljni steber prehoda na čisto energijo v transportu. S patentiranim postopkom proizvodnje boljše izrabljajo drago in redko platino ter jo deloma nadomestijo z bolj dostopnimi in cenejšimi kovinami. Pri trenutnem stanjem produkta dosežejo več kot 40% zmanjšanje količine platine, ob tem pa ne žrtvujejo potenciala zmogljivosti gorivne celice. Produkt je v obliki črnega prahu.

O ‘Deep Tech Hub-u’:

»Deep Tech Hub« je promocijsko stičišče na »deep tech« področjih, katerega namen je spodbuditi komercializacijo raziskovalno-razvojnih »deep tech« projektov, ki se nahajajo na ravni tehnološke razvitosti (»technological readiness level« – TRL) 5 – 6 ter prispevati k nastanku novih in krepitvi obstoječih »deep tech« zagonskih podjetij. »Deep Tech Hub« tako vključuje zasnovo in izvedbo visoko specializiranih promocijskih aktivnosti za učinkovito promocijo »deep tech« podjetništva v lokalnem okolju na splošno in promocijo ponudbe Sklada, še posebej programa »Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju 2018 do 2023«.

Organizator treninga: Primorski tehnološki park, Vrtojba
Član konzorcija Deep Tech HUB

 

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike od 2014 do 2020.

Podrobnosti

Datum:
18. junija, 2023
Ura:
18:00 - 20:00
Kategoriji Dogodek:
,