fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

STARTUP IZZIV ZA UČITELJE

23. avgusta, 2016 @ 8:00 - 17:00

Primorski tehnološki park bo v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, SPIRIT Slovenija, javno agencijo in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, od 23. do 25.8.2016, organiziral Startup izziv za učitelje, profesorje in vodstva osnovnih in srednjih šol ter drugih izobraževalnih institucij.

KAJ? Praktična tri-dnevna delavnica podjetniških znanj
KDAJ? od 23. do 25. avgusta 2016
KJE? velika dvorana v pritličju stavbe Mestne občine Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica

Zakaj na Startup izziv?

Namen tovrstnih dogodkov je učitelje, profesorje in vodstva šol s pomočjo osebne izkušnje ustrezno usposobiti za pomoč mladim pri razvijanju njihovih podjetniških idej in njihovi implementaciji.

Drugod po svetu je to precej pogost način izobraževanja učiteljev, še posebej v ZDA in Južni Ameriki, počasi pa se seli tudi v Evropo. Takšni dogodki za učitelje, profesorje in vodstva šol so do sedaj v Sloveniji potekali le v Ljubljani. Zdaj pa se vam ponuja možnost udeležbe na startup delavnici za učitelje tudi v bližini Nove Gorice.

Kaj bomo počeli?

Na Startup izzivu za učitelje bodo pedagogi razvijali konkretno podjetniško idejo in se ob tem naučili o timskem deluustvarjalnosti in inovativnosti ter podjetništvu. Dogodek bo potekal pod strokovnim vodstvom podjetniških mentorjev in z uporabo sodobnih orodij in pripomočkov za razvoj ideje v podjetniške zgodbe. Na ta način bodo pridobili lastno izkušnjo pri razvoju podjetniške ideje in njene implementacije na trg, s tem pa lažje spodbujali mlade pri razvoju ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti. 

Udeleženci bodo dobili potrdilo o strokovnem usposabljanju delavcev v vzgoji in izobraževanju, ki se vrednoti z ustreznim številom točk glede na časovno trajanje programa. Usposabljanje se hkrati šteje tudi kot priprava učiteljev in profesorjev na izvedbo krožkov s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Prijave so obvezne; prijavite se preko spletnega obrazca.

Več o programu, mentorjih in komisiji si lahko preberete tukaj: Startup izziv za učitelje_spirit_prijava.docx

Podrobnosti

Datum:
23. avgusta, 2016
Ura:
8:00 - 17:00
Kategorija Dogodek: