fbpx

V Primorskem tehnološkem parku so mladi od 18 do 29 let od 3. do 5.2.2021 razvijali svoje ideje na intenzivnem webinarju STARTUP IZZIV – COOPERATIVE CAMPUS. Gre za metodo, ki jo uporabljajo najuspešnejši startupi v svetu. Več kot 20 udeležencev je izkazalo interes za delo » na daljavo« in s podjetnico Uršo Žorž svoje ideje pripeljali do delujočega poslovnega modela, pripravljenega za trg.

Namen delavnice je bil udeležence na praktičen način seznaniti s sodobnimi metodologijami vitkega podjetništva (zaznava problema, iskanje rešitev, oblikovanje poslovnega modela, dinamika komuniciranja v podjetniški ekipi, oblikovanje pitcha, …) in ideje oblikovati v poslovni model. Delavnica je bila praktične narave. Gre za najbolj intenzivno izkušnjo podjetniškega razmišljanja. Udeleženci so v skupinah razvijali prototipe, validirali podjetniško idejo ter delali z izkušenimi podjetniškimi mentorji. Ob koncu dogodka so svoje  ideje ”pitchali” pred komisijo.

Udeleženci so oblikovali pet idejnih ekip, in sicer:

HVALEŽKO: aplikacija za osebnostno rast, ki spodbuja hvaležnost in prepoznavanje lastnih čustev.

BOTTLE WEAR: hlače za tek, narejene iz recikliranih plastenk, različnih privlačnih barv in vzorcev, ki jih uporabnik lahko izbira.

ČEBELJA SKRIVNOST: naravni in organski izdelki iz slovenskega medu, kot so žvečilni gumi, maska za obraz in telo, maska za lase in balzam, v ekološki embalaži.

MOMBOARD: tabla piši briši za pritrditi na steno, namenjeno mamam kot planer za boljšo organizacijo družine. Področja na tabli se lahko tudi prilagaja in personalizira.

TEMPUS: spletna platforma, ki povezuje starostnike, podjetja in ponudnike storitev, kot spodbuda pri zaposlovanju oseb, ki gredo v pokoj.

Strokovna komisije je najbolje ocenila ekipo »Čebelja skrivnost« v sestavi:

  • Maša Kalin
  • Vasja Mozetič
  • Sara Kranjc

Program je bil brezplačenAktivnost sofinancira Evropska unija in se izvaja znotraj projekta COOPERATIVE CAMPUS.