fbpx

Primorski tehnološki park je v svoj inkubator sprejel novo generacijo enajstih podjetij, ki so jeseni svoje podjetniško znanje nadgrajevali v GoStartup akademiji. Na mreženjskem dogodku 30.11.2022 v Solkanu so ustanoviteljice in ustanovitelji mladih podjetij svoje poslovne modele predstavili podjetniški skupnosti Primorskega tehnološkega parka, v kateri v tem trenutku sodeluje 48 podjetij.

Z udeležbo na intenzivnem šest tedenskem startup programu GoStartup akademija v oktobru in novembru so mladi podjetniki pridobili nova znanja in veščine, ki jih bodo uporabili pri testiranju trga, poznavanju kupcev, načrtovanju financ in strateškem planiranju. Delavnice so vodili podjetniški mentorji, lastniki hitro rastočih slovenskih podjetij, ki so s startupi delili svoje izkušnje. GoStartup akademijo v vrednosti  2.852 € so izbrani kandidati obiskovali brezplačno, saj je sredstva zanjo PTP.

Z vstopom v inkubator PTP podjetja dobijo tudi možnost mentoriranja s strani izkušenih podjetniških mentorjev in specifičnega ekspertnega svetovanja. Ustanovitelji startupov so posebej navdušeni nad možnostmi mreženja. Med drugim se mesečno srečujejo v GoStartup klubu, kjer izpostavijo kolegom svoje izzive, ti pa jim jih pomagajo reševati z novimi pristopi. Gre za sodoben in zrel način delovanja mladih podjetnikov, ki se izkazuje kot učinkovit model grajenja podjetniške skupnosti na Goriškem. Inkubator Primorskega tehnološkega parka organizira tudi delavnice znanja s področij, ki so za podjetnike najbolj relevantna – od digitalne strategije, do projektnega vodenja, prodajnih veščin in tehnike pogajanj. Nenazadnje pa lahko na novo inkubirana podjetja brezplačno delajo v coworkingu v PTP. V produktivnem delovnem okolju tako razvijajo lastne startupe v družbi drugih podjetnikov, z njimi delijo vsakdanjik in se povezujejo.

Inkubiranci tako lahko skozi različne programe GoStartup inkubatorja prejmejo kar 10.000 € letno v obliki znanja, povezav in prostora. Brezplačne storitve za inkubirance uspe Primorski tehnološki park zagotoviti z nacionalnimi in mednarodnimi projekti.

Dogodek je omogočila Mestna občina Nova Gorica.

Nova generacija podjetij v inkubatorju PTP

KOOKIDI

Manca Pavlin, ustanoviteljica

Kookidi je podjetje, ki pomaga staršem v včasih kaotičnem začetku starševstva, da znajo dojenčku otroku ponuditi kvalitetno okolje za odraščanje in igro.

https://kookidi.com/

MARUŠKA COACHING

Maruška Likar, ustanoviteljica

Moje poslanstvo je pomagati podjetjem in predvsem poslovnim ženskam ter podjetnicam na poti njihovega kariernega razvoja. S pomočjo online coaching programov stranke izboljšajo svoje vodstvene veščine, učinkoviteje upravljajo s časom, izpopolnijo svojo poslovno komunikacijo in lažje najdejo ravnotežje med delom in zasebnim življenjem. 

Maruška Linar, ustanoviteljica Maruška Coaching

NOVUS

Ekipa Novus

Naš izdelek NOVUS –  simulator dirkanja in gibanja je namenjen navdušencem, ki iščejo izkušnje v avtomobilskem športu  in igralce simulacijskih dirk. Zagotavljamo čutno zaznavno dirkaško izkušnjo, saj verjamemo, da vas lahko popeljemo najbližje dirkališču.

https://www.facebook.com/novus.sim

YUNO

Adriana Yuno, ustanoviteljica

YUNO je tvoja osnovna šola online, kjer uporabnike čaka posneta učna snov. Vsaka video razlaga je dolga največ enajst minut, obogatena z zapiskom, vajami in rešitvami!

https://yuno.si/

LIOFLOR

Produkti Lioflor

Jedilne rože in naravne barve za dokoracijo v kulinariki-”food make up” 

lioflor.com

CANNOX

Adam Petrič in Anej Stibilj, ustanovitelja

Podjetje se ukvarja z razvojem in proizvodnjo rešitev za strojno predelavo konoplje.

ERLIK

Nina Bizjak, ustanoviteljica

ERLIK je podjetje specializirano za meritve puščanja komprimiranega zraka v industriji. http://www.erlik.si/

SNAPEK

Vesna Božič, ustanoviteljica

Snapek – blagovna znamka otroških oblačil izdelanih v Sloveniji. Posegamo po kvalitetnih materialih prijaznih do otroške kože z EKO-tex certifikati.

https://www.snapek.si/

BIOMIKA

Yvonne Knap, ustanoviteljica

Z blagovno znamko StarKid Universe ustvarjamo digitalne produkte, ki na inovativen način otroke preko zgodb popeljejo v svet meditacije in čuječnosti. Prvi produkt je audiovizualna pravljica za otroke s katero se otroci spoznajo z dihalnimi vajami.

https://starkiduniverse.com/

BEEOLOGY

Izdelki so namenjeni onkološkim bolnikom za lajšanje bolečin in stanja v času in po invazivnem onkološkem zdravljenju. Temeljijo na naravnih produktih, katere baza so čebelji proizvodi.

I PODS

Ambrož Jelavič in Helena Koron, ustanovitelja

Smo zagonsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo sadilnih vreč/loncev iz tekstila za vzgojo vseh vrst rastlin. 

www.ipots.eu