fbpx

Primorski tehnološki park je v luči bližajoče se 20. obletnice delovanja v 2020 svoje programe za mlada podjetja strnil v GoStartup inkubator. V njem ustanovitelji mladih podjetij pridobivajo najsodobnejša znanja in gradijo povezave za hitrejšo rast in razvoj njihovih podjetij. Na prireditvi 4.12.2019 v Volčji Dragi so v svoje vrste sprejeli 12 novih podjetniških ekip, ki se bo pridružilo 34 članski podjetniški skupnosti Primorskega tehnološkega parka, povezani v GoStartup inkubator.

S sodelovanjem na intenzivnem šest tedenskem startup programu v oktobru in novembru so letošnji udeleženci pridobili nova znanja in veščine, ki jim bodo pomagala pri testiranju trga, poznavanju kupcev, načrtovanju financ in strateškem planiranju. Delavnice so vodili podjetniški mentorji, lastniki uspešnih slovenskih podjetij, ki so s startupi delili dragocene izkušnje. Podjetniški TOP! Program – odslej GoStartup šola – je vreden 2.852 €. Izbrani kandidati pa so ga lahko obiskovali brezplačno. GoStartup šolo bodo v Primorskem tehnološkem parku pozimi 2020 nadgradili še s štiri tedenskim GoStartup master programom, namenjenim podjetjem, ki so vključena v podjetniško skupnost Primorskega tehnološkega parka in so v fazi vzpostavitve prodajnega lijaka oz. v fazi »scaleup«. V program se bodo lahko vključila tudi zunanja podjetja, ki so v primerni točki razvoja.

Z vstopom v GoStartup inkubator podjetja dobijo tudi možnost mentoriranja s strani izkušenih podjetniških mentorjev in specifičnega ekspertnega svetovanja. Ustanovitelji startupov so posebej navdušeni nad možnostmi mreženja. Med drugim se dvakrat mesečno srečujejo v GoStartup klubu, kjer izpostavijo kolegom svoje izzive, ti pa jim jih pomagajo reševati z novimi pristopi. Gre za sodoben in zrel način delovanja mladih podjetnikov, ki se izkazuje kot uspešen model grajenja podjetniške skupnosti na Goriškem.

V GoStartup inkubatorju Primorskega tehnološkega parka ponujajo tudi delavnice znanja s področij, ki so za podjetnike najbolj relevantna – od digitalne strategije, do projektnega vodenja, prodajnih veščin in tehnike pogajanj.

Podjetniki, vključeni v GoStartup inkubator, lahko eno leto delajo v coworkingu brezplačno. V produktivnem delovnem okolju tako razvijajo lastne startupe v družbi drugih podjetnikov, z njimi delijo vsakdanjik in se povezujejo.

Inkubiranci tako lahko skozi različne programe GoStartup inkubatorja prejmejo kar 10.000 € letno v obliki znanja, povezav in prostora. Brezplačne storitve za inkubirance uspe Primorski tehnološki park zagotoviti z mednarodnimi projekti.

Na srečanju v Poslovnem centru Spintec v Volčji Dragi, kjer je potekala svečana podelitev diplom in predstavitev nove komunikacijske strategije Primorskega tehnološkega parka, sta poleg direktorice Tanje Kožuh zbrane podjetnike pozdravila tudi župan občine Renče Vogrsko Tarik Žigon in večinski lastnik in direktor podjetja Spintec Goran Miškulin, sicer podjetniški mentor Primorskega tehnološkega parka.

S predstavitvijo nove celostne grafične podobe in nove blagovne znamke GoStartup se Primorski tehnološki park utrjuje kot entiteta, ki skrbi za prihodnost podjetništva in podjetnosti na Goriškem in tudi širše. Ustanova je namreč tudi organizator vseslovanskega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki se odvija v Novi Gorici. Z GoStartup inkubatorjem pa imajo namen še učinkoviteje nagovarjati ustanovitelje mladih podjetij, saj je za njihov uspeh bistvenega pomena ugodno podporno okolje.

Več informacij:
Marjana Simčič Humar

00386 41 840 227