fbpx

Razvijaš inovativen produkt ali storitev in imaš podjetje, ustanovljeno v 2021 ali pa v kratkem načrtuješ ustanovitev podjetja? Če potrebuješ sredstva za zagon in razvoj, potem se prijavi na razpis P2! Primorski tehnološki park ti lahko ponudi strokovno podporo pri prijavi (in to brezplačno!).

Tudi v marcu 2022 pričakujemo objavo razpisa P2 Slovenskega podjetniškega sklada, ki je namenjen inovativnim podjetjem ustanovljenih 1.1.2021 do 28.2.2022). Podjetja se potegujejo za 54.000 € NEPOVRATNIH SREDSTEV za razvoj produkta/storitve in vstop na trg.

Primorski tehnološki park ima bogate izkušnje s pripravo podjetij na P2. V 2021 so bila uspešna kar 4 od 4 podjetij, ki so vključena v GoStartup programe PTP.

Teja Bajt, Innolab CEO
“Čeprav sem navajena javnega nastopanja in sem imela veliko predstavitev v svetu znanosti, je bila priprava na P2 čisto drugačna. Svet pitchanja je bil zame čisto nov, nepoznan svet. Brez smernic in nasvetov podjetniškega mentorja Mateja Peršolje verjetno subvencije P2 ne bi prejela. Ne ker ne bi bili dovolj uspešni zanjo, ampak ker sem bila navajena povedati druge stvari. Z vodenjem Mateja, ki me je res dobro pripravil na pitch, mi je uspelo! Podpora in usmeritve mentorja tako lahko prevesijo jeziček na tehtnici med neuspehom in uspehom”.
 
Tjaša Jazbec, Scherz COO:
“Priprave na P2 so bile obsežnejše, kot bi si človek na prvo žogo mislil, sploh, če se mu kot nam ni sanjalo kako takšen razpis zgleda. Potrebno je dobro poznati svoj produkt, svoje podjetje, svoje stranke in se ustrezno predstaviti in ne nazadnje znati prodati. Sami smo izvedeli za razpis precej pozno, kakšen teden pred rokom za predprijave. Zahvaljujoč ekipi Primorskega tehnloškega parka smo pa izvedli vse v času, se naučili vrhunskega pitchanja, dobili super mentorja, naredili podjetniški načrt in potrebne finančne projekcije, ter se uspešno pripravili na nastop pred komisijo in razpis tudi dobili. P2 nam pa ni pomagal le finančno, temveč tudi pri naši prepoznavnosti v sloveniji in ga toplo priporočam vsem”.
 

Kdo lahko uspešno kandidira na P2?*

  • Podjetja, ustanovljena med 1.1.2021 in 28.2.2022
  • Imajo najmanj 1 zaposlenega.
  • Skalabilen produkt ali storitev s potencialom širitve na mednarodni trg

*določila iz preteklega razpisa 2021


Kako lahko sodeluješ?

Izpolni spodnji obrazec, kjer nam predstaviš rešitev, 15.2.2022 te bo svetovalec Primorskega tehnološkega parka kontaktiral za nadaljnje korake.

Zakaj je dobra priprava tako pomembna za startupe?

  1. Vrhunske rešitve so pogosto predstavljene na nerazumljiv način, zato v procesu pred-selekcije prejmejo bistveno manj točk, kot bi jih lahko.
  2. Konkurenca je velika, zato je treba veliko pozornosti posvetiti točkovniku na razpisu. Cilj doseči čim večje število točk.
  3. Bistvena je strokovno pripravljena vloga, ki prinaša višjo oceno sklada.
  4. Aktiviraj se pravočasno – čakanje, da je razpis javno objavljen in pisanje prijave do skrajnega roka oddaje ne obrodita sadov.

Prijavil-a se bom na P2. Kaj zdaj?

Korak 1

Pošlji nam opis svojega podjetja ali poslovne ideje v prijavnem obrazcu! 


Korak 2

Po 15.2. te bo kontaktiral svetovalec Primorskega tehnološkega parka. Tista prijavljena podjetja, ki bodo imela na podlagi naših izkušenj možnost za uspeh, bodo povabljena v GoStartu PITCH program za pripravo uspešne predstavitve ter prejela individualno svetovanje o prijavi na razpis P2.