fbpx

Slovenski podjetniški sklad je ponovno odprl svoja vrata za inovativne podjetnike z novim razpisom P2, ki spodbuja razvoj inovativnih podjetij s potencialom rasti. Če se nahajate na začetku svoje podjetniške poti in ste razvili inovativne produkte, procese ali storitve z visoko dodano vrednostjo, ki rešujejo probleme uporabnikov, ste morda upravičeni do podpore v višini 72.000€.

Pogoji razpisa 2024:

 1. Podjetje mora biti ustanovljeno med 1.1.2023 in 15.3.2024.
 2. Registrirano mora biti v Sloveniji kot d.o.o.
 3. Mora imeti odprt poslovni transakcijski račun pri slovenski banki ali hranilnici.

Kdo je upravičen do P2 podpore?

P2 je namenjen tistim, katerih produkti so še v fazi razvoja in niso dokončani. Če imate idejo za inovativni produkt ali storitev, ki ste jo morda že validirali pri zgodnjih uporabnikih, ter če imate ekipo z znanjem in jasno idejo, kako boste izdelali produkt ali storitev ter ga popeljali na trg, ste morda primerni kandidat za tovrstno podporo.

Štiri najpomembnejše novosti v 2024:

 1. Vaša rešitev mora biti skladna z vsaj enim prednostnim področjem iz slovenske strategije trajnostne pametne specializacije (S5).
 2. Namesto udeležbe na predselekciji, 𝘁𝗼𝗰̌𝗸𝗲 𝗻𝗮 𝗿𝗮𝘇𝗽𝗶𝘀𝘂 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗮𝘀̌𝗮 𝘂𝗱𝗲𝗹𝗲𝘇̌𝗯𝗮 𝗻𝗮 𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁𝘂𝗽 𝘁𝗿𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴𝘂, 𝗸𝗶 𝗴𝗮 𝘇𝗮 𝗦𝗸𝗹𝗮𝗱 𝗶𝘇𝘃𝗮𝗷𝗮 ‘𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁𝘂𝗽 𝗸𝗼𝗻𝘇𝗼𝗿𝗰𝗶𝗷’. 𝗧𝗮𝗸𝘀̌e𝗻 𝘁𝗿𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗶𝗿𝗮 𝘁𝘂𝗱𝗶 𝗣𝗧𝗣 20.3.2024!
 3. Sklad bo podprl 30 podjetij, 16 iz Vzhodne in 14 iz Zahodne kohezijske regije.
 4. Na razpis se lahko prijavijo samo družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.).

Kaj pa, če nisem (še) primeren kandidat?

Je tvoja ideja še v fazi razvoja, nimaš še d.o.o. -ja, ampak samo s.p. ali sploh še nimaš podjetja? Pridi v PTP. Pogovorimo se o opcijah. Prepričani smo, da v naši skupnosti obstaja rešitev za tvoj izziv!

Podjetja iz PTP inkubatorja so že bila uspešna na P2.

Kje pa so danes? Na tem mestu delimo izkušnjo podjetja Scherz d.o.o.

SCHERZ

SCHERZ  – dobitnik P2 leta 2021 – Večkrat nagrajeni startup za svoje produkte iz Chillija, poleg uspešne prodaje na evropskih trgih, prodirajo na ameriški trg.

Tjaša Jazbec, Scherz COO:


“Priprave na P2 so bile obsežnejše, kot bi si človek na prvo žogo mislil, sploh, če se mu kot nam ni sanjalo kako takšen razpis zgleda. Potrebno je dobro poznati svoj produkt, svoje podjetje, svoje stranke in se ustrezno predstaviti in ne nazadnje znati prodati. Sami smo izvedeli za razpis precej pozno, kakšen teden pred rokom za predprijave. Zahvaljujoč ekipi Primorskega tehnloškega parka smo pa izvedli vse v času, se naučili vrhunskega pitchanja, dobili super mentorja, naredili podjetniški načrt in potrebne finančne projekcije, ter se uspešno pripravili na nastop pred komisijo in razpis tudi dobili. P2 nam pa ni pomagal le finančno, temveč tudi pri naši prepoznavnosti v sloveniji in ga toplo priporočam vsem”.

ERGOHIDE

𝗞𝗼 𝘀𝗺𝗼 𝗷𝗶𝗵 𝘀𝗽𝗼𝘇𝗻𝗮𝗹𝗶 𝘃 𝟮𝟬𝟮𝟭, 𝘀𝗼 𝗶𝗺𝗲𝗹𝗶 𝗶𝗱𝗲𝗷𝗼 𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗼𝘁𝗼𝘁𝗶𝗽𝗲, 𝗹𝗮𝗻𝗶 𝗽𝗮 𝘀𝗼 𝘂𝘀𝘁𝘃𝗮𝗿𝗶𝗹𝗶 1,2 milijona € 𝗽𝗿𝗶𝗵𝗼𝗱𝗸𝗼𝘃, več kot 75% v drugi polovici leta. Največ kupcev je bilo iz Nemčije, Avstrije in Švice. Oktobra so se preselili tudi v novo delavnico v industrijsko cono v Logatcu.

Žan Kusterle , soustanovitelj:

“Sem Žan, že od otroštva me je veselilo delo na zanimivih projektih, kjer je pri razvoju potrebna tudi kreativnost. Od začetka srednje šole se ukvarjam s programiranjem vsega od računalniških igric do spletnih aplikacij. Leta 2018 sva z očetom Hilarijem, ki se ukvarja z mizarstvom, začela z razvojem lesene mize ErgoHide, malo kasneje pa se je ekipi pridružil še Jure. Miza ponuja integriran sistem za skrivanje kablov ter s tem urejeno površino in okolje, opremiti pa jo je možno z mnogimi dodatki, npr. z nosilcem za PC in skritim brezžičnim polnilcem. 𝗭𝗲𝗹𝗼 𝘀𝗺𝗼 𝗵𝘃𝗮𝗹𝗲𝘇̌𝗻𝗶 𝘇𝗮 𝘃𝘀𝗼 𝗽𝗼𝗱𝗽𝗼𝗿𝗼 𝗶𝘇 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗻𝗶 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗼𝗿𝘀𝗸𝗲𝗴𝗮 𝘁𝗲𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝘀̌𝗸𝗲𝗴𝗮 𝗽𝗮𝗿𝗸𝗮, 𝗸𝗷𝗲𝗿 𝘀𝗼 𝗻𝗮𝗺 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗼𝗿𝗷𝗶 𝗺𝗲𝗱 𝗱𝗿𝘂𝗴𝗶𝗺 𝗽𝗼𝗺𝗮𝗴𝗮𝗹𝗶 𝘁𝘂𝗱𝗶 𝗽𝗿𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗽𝗿𝗮𝘃𝗮𝗵 𝗻𝗮 𝗿𝗮𝘇𝗽𝗶𝘀 𝗣𝟮, 𝗸𝗶 𝗻𝗮𝗺 𝗷𝗲 𝗼𝗺𝗼𝗴𝗼𝗰̌𝗶𝗹 𝗵𝗶𝘁𝗿𝗲𝗷𝘀̌𝗼 𝗿𝗮𝘀𝘁 𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗯𝗼𝗷 𝗻𝗮 𝘁𝗿𝗴.

OLLO AUDIO

Podjetje OLLO Audio je bilo na P2 uspešno v 2017. Sedaj ekipa šteje osem ljudi, ki razvijajo studijske slušalke za avdio profesionalce po vsem svetu. OLLO Audio je zaupanja vredna izbira za mnoge svetovno znane inženirje, ki sodelujejo z umetniki, kot so Adele, SIA, Miley Cyrus, Muse, Radiohead, U2, Bryan Adams, Santana in mnogi drugi. Skupnost inženirjev, ki je podprla OLLO Audio od ideje do uspešnega poslovanja na področju profesionalnega avdia, je vir velikega ponosa.

 • Prejeli so nemško oblikovalsko nagrado leta 2021.
 • Bili so nominirani za startup leta v nacionalnem tekmovanju.
 • Leta 2019 so prejeli nagrado za slušalke leta v Skandinaviji.

HOPALAI

Podjetje Hopalai je investicijo P2 dobilo v 2020. Ekipa razvija mobilni e-bralnik Kobi, ki otrokom z disleksijo, starim od pet do deset let, pomaga pri usvajanju in izboljševanju bralnih veščin. Z investicijo Outfit 7 se pripravljajo na prodor na ameriški trg.

Želiš biti med takimi podjetji tudi ti? Prijavi se na trening in pridi v PTP!
 

Zakaj je dobra priprava tako pomembna za startupe?

 1. Vrhunske rešitve so pogosto predstavljene na nerazumljiv način, zato v procesu pred-selekcije prejmejo bistveno manj točk, kot bi jih lahko.
 2. Konkurenca je velika, zato je treba veliko pozornosti posvetiti točkovniku na razpisu. Cilj doseči čim večje število točk.
 3. Bistvena je strokovno pripravljena vloga, ki prinaša višjo oceno sklada.
 4. Aktiviraj se pravočasno – čakanje, da je razpis javno objavljen in pisanje prijave do skrajnega roka oddaje ne obrodita sadov.

Prijavil-a se bom na P2. Kaj zdaj?

STARTUP TRENING P2 bo 20.3.2024 v PTP. Udeležba ti prinese 7 točk na razpisu!


Nisem še zrel za prijavo

Pridi v PTP, da se pogovorimo, kako razvoj tvojega podjetja peljati najbolj optimalno s pomočjo naših programov in dinamične startup skupnosti. Na voljo so mentorstva, delavnice znanja, startup programi, povezave z investitorji in predvsem super community startupov, v kateri dobiš motivacijo za rast.