fbpx

Letošnji prestižni naziv Slovenski startup leta je pripadel ekipi Innolab in njihovemu znanstvenemu Innobox zabojčku, ki otrokom predstavi naravoslovje skozi zabavne poskuse.

Nagrado je že petnajsto leto zapored podelil Start:up Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ostalimi aktivnimi deležniki slovenskega ekosistema. Za kristalni kipec se je potegovalo pet finalistov: DeltaHub, Epidemic, InnoLab, mPOR in SaleSqueze so s svojimi zagonskimi podjetniškimi zgodbami morali navdušiti strokovno komisijo v finalnem izboru na sedežu Kluba slovenskih podjetnikov.

Strokovno komisijo so sestavljali vrhunski podjetniki in podjetnice: Benjamin Kumalić (Bird Buddy), Jure Knez (Dewesoft), Dušan Omerčevič (LeanIX), Marko Lukič (Lumar), Maja Tomanič Vidovič (Slovenski podjetniški sklad), Jure Mikuž (South Central Ventures), Kristina Kočet Hudrap (TIKO Pro) in Andraž Tori (Outbrain). Finaliste pa so ocenjevali po sledečih kriterijih:

  1. Kakšen je paradni produkt podjetja?
  2. Kdo so investitorji? 
  3. Kakšna je zmagovalna ekipa? 
  4. Kakšen potencial ima podjetje za uspešno poslovanje in rast?

In kdo je Innolab?

Entuziastična ekipa z ustanoviteljico Tejo Bajt na čelu, ki želi svojo strast do naravoslovja in znanosti prenašati na otroke. Njihov zabojček eksperimentov v treh zabavnih različicah otrokom in njihovim staršem ponuja znanstveno podprto odkrivanje talentov, samostojnosti in kritičnega razmišljanja. V vsakem Innoboxu so popolnoma varni poskusi iz različnih področij naravoslovja, otroci pa vsakič spoznajo še dosežke slovenskih znanstvenikov, raziskovalcev in strokovnjakov.  Njihov izdelek ste imeli možnost spoznati že v priljubljeni televizijski oddaji Štartaj Slovenija 2021. 

Inno lab d.o.o. je inkubiranec Primorskega tehnološkega parka d.o.o., Teja Bajt pa aktivna članica startup skupnosti, ki z veseljem deli svoje izkušnje in izzive z ostalimi podjetniki ter tako omogoča, da znanje in izkušnje prehajajo med podjetniki. 

Čestitke in uspešno pot naprej!