fbpx

V petek, 24. maja 2024, smo se PTP – Primorski tehnološki park kot vodilni partner in SDGZ – Slovensko deželno gospodarsko združenje kot projektni partner srečali v Gorici, da bi se dogovorili o naslednjih korakih projekta ECoCNetwork.

Projekt ECoCNetwork – Mreža institucij podpornega poslovnega okolja, zelenih, digitalnih in kreativnih MSP ter mladi za dinamične in inovativne evropske prestolnice kulture, temelji na čezmejnem in transnacionalnem sodelovanju in prinaša nova znanja, izkušnje, orodja obstoječih evropskih prestolnic kulture, na katerih se bodo oblikovala priporočila za boljše sodelovanje z gospodarstvom in mladimi in vidnost EPK2025 Nove Gorice/Gorice.  V projektu ECoCNetwork, ki je financiran s strani SPF GO! 2025 Nova Gorica-Gorizia, v okviru programa INTERREG VI-A ITALIJA-SLOVENIJA 2021-2027, bomo povezali različne izkušnje in načrte različnih EPK 2024-2027, da bi se učili drug od drugega, se srečali in oblikovali priporočila za prihodnje EPK.

Na srečanju, ki je bilo drugo po vrsti, sta bila prisotna predstavnika SDGZ in PTP, Andrej Šik in Bojana Cipot, ter Mateja Milost, strokovnjakinja, ki bo vodila aktivnosti v okviru prvega delovnega paketa projekta, predvsem glede srečanj partnerjev in oblikovanje dokumenta o dobrih praksah.