fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

InnoBox: Kako tudi v času koronakrize otroke navduševati za znanost

24. avgusta, 2020 @ 11:00

Na pragu novega šolskega leta se mnogi sprašujemo, kako bo potekal pouk in obšolske dejavnosti. V GoStartup inkubatorju Primorskega tehnološkega parka deluje podjetje, ki to negotovost rešuje na inovativen način.

Startup  Vseuk  je iz Kobarida, njegovo poslanstvo je otroke navduševati nad znanostjo. Njihove naravoslovne krožke je doslej obiskovalo več kot 400 otrok na več kot 20 lokacijah po Sloveniji. In čisto vsi so bili navdušeni. Skratka, zgodba o uspehu.

Vmes je posegla koronakriza. Mlada ekipa, z molekularno biologinjo Tejo Bajt na čelu, pa se ni predala malodušju. Otroci so jih pogrešali, zato so se pri Vseuku domislili inovativne rešitve, kako malim nadobudnežem kljub vsemu omogočiti, da še naprej razvijajo svoj raziskovalni duh.

Vabimo vas v Primorski tehnološki park, kjer bomo v petek, 21.8.2020 ob 10.00 skupaj z ekipo najmlajših raziskovalcev odkrivali nove pristope pri učenju znanosti.

Pričakujemo vas z ekipo najmlajših inovatorjev na Goriškem 😉

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru prednostne naložbe 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji (www.eu-skladi.si).

Podrobnosti

Datum:
24. avgusta, 2020
Ura:
11:00
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

Primorski tehnološki park