Loading Events

« Vsi Events

  • Ta event je potekel.

Kaj pomeni GDPR za vaše podjetje? / PRIJAVE NA DELAVNICO SO ZAPRTE.

21. junija, 2018 @ 8:00 - 17:00

Se tudi vi ukvarjate z vprašanjem ”Kaj pomeni GDPR za vaše podjetje”? Vabljeni na delavnico, ki jo organizira Primorski tehnološki park dne 21.6.2018 s pričetkom ob 16. uri z mag. Rosano Lemut Strle iz Odvetniške družbe Pirc Musar, ki je specializirana za evropsko pravo s področja osebnih podatkov. Predavateljica, ki je za podjetja opravila že več GDPR analiz, vam bo predala vse potrebne informacije, kako pripeljati vaše podjetje do GDPR skladnosti. Delavnica bo interaktivne narave.

25. maja 2018 se je začela uporabljati Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov – GDPR (General Data Protection Regulation), ki bo nadomestila zdaj veljaven Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Področje varstva osebnih podatkov bo tako enotno urejeno po celotni EU. Slovenija v tem trenutku še ni sprejela z uredbo skladnega zakona.
V zadnjih tednih smo priča poplavi informacij o tem, kaj je GDPR. Malo manj o tem, kako se ga lotiti. Zagotovo se tudi vi sprašujete, kaj pomeni GDPR za vaše podjetje ali natančneje, kako vašo podatkovno bazo, ki je odličen kanal za promocijo in prodajo vaših izdelkov ali storitev, uporabljati v skladu z GDPR določili. 
Ob visoko predpisanih kaznih, bo urejenost varstva osebnih podatkov znotraj podjetja, postala pomemben in nujen del njegovega poslovanja. Podjetja bodo morala prilagoditi svoja interna pravila o varovanju osebnih podatkov ter sprejeti ustrezne ukrepe za učinkovit nadzor in ukrepanje v primeru kršitev ter pripraviti oceno tveganja.
Na delavnici bomo dobili odgovore, kaj storiti, da bodo naše baze podatkov ”legalne” ter predstavili, kako najpravilneje zbirati in obdelovati osebne podatke v prihodnje. Mag. Rosana Lemut Strle nam bo predstavila novosti, ki jih prinaša reforma varstva osebnih podatkov ter potrdila ali ovrgla ”glasove”, ki krožijo o novi uredbi.
Komu je namenjena delavnica?
Delavnica je namenjena start-up in ostalim podjetjem ter vsem zaposlenim. GDPR teorija bo služila kot ogrodje. Delavnica bo usmerjena na interaktivno podajo informacij – preko primerov in potreb udeležencev.
Prijava
Delavnica je brezplačna. 
Kdaj? Četrtek, 21.6.2018, ob 16:00 uri.
Kje? Primorski tehnološki park, Mednarodni prehod 6, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici.
O predavateljici:
Mag. Rosana Lemut Strle se je obravnavani temi posvetila že v študijskem času, ko je na Pravni fakulteti v Ljubljani magistrirala iz varstva osebnih podatkov. Od leta 2009 do 2014 je bila namestnica informacijske pooblaščenke RS za področje varstva osebnih podatkov, od leta 2015 pa je partnerica v Odvetniški družbi Pirc Musar. Rosana ima certifikata za: International Association of Privacy Professionals – Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) ter International Association of Privacy Professionals – Certified Information Privacy Manager (CIPM).
Več o predavateljici na njenem Linkedin profilu.
Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru prednostne naložbe 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji (www.eu-skladi.si).

Details

Date:
21. junija, 2018
Time:
8:00 - 17:00
Event Category: