fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

Kibernetska varnost v razvojnem okolju – danes in v prihodnosti

22 maja @ 13:00 - 16:00

Zagotavljanje kibernetske varnosti postaja vse pomembnejši dejavnik pri nemotenem razvoju vsake organizacije. To velja tudi za start-up in druga razvojna podjetja, ki so v fazi rasti in razvoja še posebej ranljiva. Hkrati pa se zavedamo, da upravljanje kibernetske varnosti predstavlja izziv, ki zahteva veliko truda, virov in znanja. Primorski tehnološki park je zato postal partner projekta FUTURE RESILIENCE . Naloga konzorcija FutuResilience je odkriti sistemske rešitve za globalne krize, s katerimi se bo v prihodnosti soočala evropska družba. Posledično se v okviru SCRL ukvarjamo z izzivi, ki jih kibernetske grožnje prinašajo razvojnim podjetjem danes in jih bodo prinašale v prihodnosti.

Zato vas vabimo na BREZPLAČNO  delavnico KIBERNETSKA VARNOST V RAZVOJNEM OKOLJU – DANES IN V PRIHODNOSTI, ki bo 22. 05. 2024 potekala v prostorih Primorskega Tehnološkega Parka.

Prosimo vas, da sodelujete v raziskavi, ki nam bo pomagala zagotavljati boljšo kibernetsko varnost v prihodnje:

Sodeluj v anketi

Program:

13:00 – 13:05 Uvodni nagovor in pozdrav.

13:05 – 13:45 Predavanje Kibernetska varnost v start-up podjetju – kaj nas ogroža in kaj lahko storimo, Zvonko Damnjanović, Next Sight.

13:50 – 14:30 Predavanje Start-up okolje in industrijsko vohunjenje, Bernarda Škrabar Damnjanović, IVSR.

14:30 – 14:45 Premor za kavo.

14:45 – 15:00 Predstavitev projekta Slovenian Cyber Resilience Lab.

15:00 – 15:15 Predstavitev raziskave Razvoj kibernetske varnosti v slovenskem start-up okolju, dr. Anže Mihelič, FVV, UM.  

15:15 – 16:30 Sodelovalna delavnica z okroglo mizo Prihodnost kibernetske varnosti v razvojnem okolju.

O PREDAVATELJIH

Bernarda Škrabar Damnjanović, Inštitut za Varnost in Strateške Raziskave

Bernarda Škrabar Damnjanović je predsednica strokovnega sveta Inštituta za Varnost in Strateške Raziskave. Za seboj ima skoraj dve desetletji dela v preiskovalnih vodah, tako v Sloveniji kot tudi mednarodno. Je doktorandka na Fakulteti za varnostne vede, kjer je prejela tudi priznanje karierno uspešna diplomantka. Aktivno sodeluje v različnih strokovnih organizacijah, med drugim kot članica izvršnega odbora Council of international investigators v ZDA.

Zvonko Damnjanović, Next Sight

Zvonko Damnjanović je večino svoje kariere deloval kot kriminalistični preiskovalec/policist, specializiran za področje kibernetskega kriminala, kibernetskih prevar, spolnih zlorab otrok, vključno z raziskavami na vidnem in temnem spletu. Ima več desetletij izkušenj z mednarodnimi preiskavami kibernetskega kriminala na vidnem in temnem spletu. V tem obdobju sem pripravil mnogo analitičnih, operativnih in strateških poročil o kibernetskih kaznivih dejanjih in napisal mnogo objavljenih strokovnih člankov ter predaval v skupnosti organov pregona po svetu in v zasebnem sektorju. Je direktor podjetja Next Sight, ki se ukvarja z razvojem naprednih preiskovalnih in varnostnih orodij.

Dogodek poteka v sklopu pilotnega projekta Slovenian Cyber Resilience Lab, ki deluje pod okriljem evropskega konzorcija FutuResilience.

                   

 

 

Podrobnosti

Datum:
22 maja
Ura:
13:00 - 16:00
Kategoriji Dogodek:
,

Prijava na dogodek

Pridružite se 7 drugim!

Politika zasebnosti
Loading gif

Ste že prijavljeni?

Uparabite to orodje za urejanje vaše prijave.