fbpx

V torkovi  praznični oddaji Koraki do uspeha bomo na valovih Radia Robin gostili vinarja Matjaža Četrtiča iz kleti Ferdinand v Brdih, ki je z ženo Jasmino ravnokar zgradil nov »vinski resort« v Gonjačah – tehnološko napredno klet z moderno degustacijsko dvorano, bazenom in nastanitvami za poslovne partnerje. Ferdinand je butična blagovna znamka vin, ki jo zelo cenijo poznavalci in ima vrtoglavo visoke ocene kritikov iz tujine. Kljub koronakrizi niso utrpeli zelo hudih udarcev, predvsem zahvaljujoč izvozu in prodaji B2B.

Gre za eno izmed najvišje ležečih posestev v Brdih, kar ima svoj vpliv tudi na slog vina. Znani so tudi potem, da jim je znanje ključna prioriteta. Jasmina Četrtič se je v 2019 vključila v Gostartup šolo Primorskega tehnološkega parka. V oddaji izveste tudi, kako vpeljuje principe lean metodologije v tradicionalno panogo, kot je vinarstvo.

Kako bodo goste razvajali odslej na posestvu Ferdinand, zakaj je tudi v tradicionalni panogi, kot je kmetijstvo, pomembno vlagati v znanje in kako se to odraža, se bomo pogovarjali v torek, ob 11.00.

Oddajo ustvarjamo v sodeluvanju s podjetje Spintec in Radiem Robin.

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru prednostne naložbe 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji (www.eu-skladi.si).