fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

Investment Academy: Syndicate Startup Seed

26. oktobra, 2021 @ 10:00 - 13:00

Študija primera sindikalne semenske/angelske investicije

Na delavnici bo predstavljena študija primera in pravni pregled zadnje sindikalne investicije članov Poslovnih angelov Slovenije v hardware startup (pravna oblika d.o.o.). Blaž je zastopal obe strani (investitorje in startup) za dosego uravnotežene investicije ob upoštevanju vseh povezanih tveganj.

Delavnica bo vključevala podrobno predstavitev vseh investicijskih korakov s posebnim poudarkom na pravnih pojasnilih ob upoštevanju pravne in sistemske podobnosti ureditve družbe z omejeno odgovornostjo v Sloveniji, na Češkem in v Avstriji.

1. Skrbni pregled
–   zahtevana dokumentacija startupa (predstavitev, poslovni in finančni načrt, predstavitev ustanoviteljev, dokumentacija intelektualne lastnine)
–   osnovni pravni in davčni pregled (odvisno od dostopnosti javnih informacij)

2. Terminski list in pismo o nameri
–   pravna oblika investicije (prodaja poslovnega deleža, dokapitalizacija, naknadna vplačila ali konvertibilno posojilo)
–   (ne)namenska investicija
–   posebne pravice investitorjev (tag in drag along, prodajna opcija, skupna prodaja, razvodenitev,..)
–   opredelitev ključnega kadra
–   intelektualna lastnina (pregled)
–   Odbor investitorjev (posebni novi organ startu-pa)

3. Investicijska pogodba
– podrobna pravna opredelitev vsebine terminskega lista ali pisma o nameri

4. Akt o ustanovitvi in notranja pravila (interni akti)

O PREDAVATELJU

Blaž Jamšek

Blaž Jamšek, univ. dipl. prav. je eden izmed vodilnih in izkušenih slovenskih pravnih svetovalcev za mlada zagonska podjetja in startupe na področju korporativnega, gospodarskega in pogodbenega prava. Med drugim je specializiran za področja prava IT, fin- tech in alternativnih oblik financiranja.

Pred ustanovitvijo lastne pravne pisarne (JamB Pravno svetovanje) je vodil pravni oddelek v NVO, deloval kot vodja pravne službe v evropski platformi za crowdinvesting (ter solastnik slovenske hčerinske družbe) ter kot poslovni svetovalec in vodja projektov svetoval crowdfunding projektom.

Prijava na dogodek

 

Aktivnost Primorskega tehnološkega parka v okviru operacije SIO-PTP-2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast (www.eu-skladi.si).

Podrobnosti

Datum:
26. oktobra, 2021
Ura:
10:00 - 13:00
Kategorije Dogodek:
, ,
Spletna stran:
https://www.investment-academy.si/prijava.html