fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

Naj vas pogajanja ne spravijo iz tira

9. novembra, 2017 @ 8:00 - 17:00

V pogajanjih vedno ‘potegnete kratko’?

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena startupom in zaposlenim v mikro, malih in srednje velikih podjetij, ki se pri svojem delu srečujete s strankami in se z naročniki in dobavitelji pogajate. Delavnica je primerna za vodilne delavce, vodje oddelkov, vodje projektov, skratka za vse, ki se pogajate in želite izpopolniti svoje pogajalske spretnosti.

Kaj se boste na delavnici naučili?

Temeljni namen delavnice je izpopolniti pogajalske spretnosti, ki se jih da priučiti. To je pomembno zato, ker se vsaj 80% našega vsakdana pogajamo. Če hočemo biti uspešni, velja zato izpopolniti svoje pogajalske, prepričevalske in artikulacijske sposobnosti.
Osvojili bomo:
  • temeljna načela pogajanj (Harvardska metoda),
  • veščine spreminjanja NE v DA,
  • kako se izogniti, da bi v pogajanjih potegnili krajši konec,
  • kakšne so vrline in slabosti pogajalcev,
  • kdaj sklepati kompromise,
  • kako na pogajanja vplivajo okoliščine,
  • kaj vse je potrebno storiti v pripravah na pogajanje, da uspeš
  • kako nasprotno stran prepričati tudi z ustrezno artikulacijo.
Naučili se bomo tudi kako parirati neugodnim pogajalcem na sestankih in kako preskakovati največje ovire v medkulturnih pogajanjih.

Metode

Udeleženci bodo osvojili harvardsko pogajalsko metodo, s pomočjo simulacijvideo programov (delno v angleščini), metode študija primerov ter ob analizi pogajalskih primerov osvajali metode praktičnega reševanja pogajalskih problemov. S pomočjo raznih testov bodo spoznavali svoje pogajalske veščine in se naučili, kako jih izpopolniti.

O predavatelju:

Zasl. prof. dr. Marjan Svetličič je redni profesor na Fakulteti za družbene vede, kjer poučuje mednarodne odnose na dodiplomskem in podiplomskem študiju. Osredotoča se predvsem na tehnike pogajanj, medkulturna pogajanja, njegova strokovna področja pa so pogajalske veščine, mednarodni ekonomski odnosi, mednarodno poslovanje, internacionalizacija in globalizacija. Kot svetovalec je sodeloval z organizacijami, kot so UNCTAD, World bank-IFC, UNIDO, UNESCO, OECD Development Centre, IFC, UNDP, UN University Institute WIDER, OSCE in Evropsko komisijo. Objavil je 7 knjig in več kot 300 strokovnih člankov.

PRIJAVI SE ZDAJ!

Kdaj? V sredo, 22. novembra ob 15.30 ur
Kje? Primorski tehnološki park (Mednarodni prehod 6, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici)
Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru prednostne naložbe 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji (www.eu-skladi.si).

Podrobnosti

Datum:
9. novembra, 2017
Ura:
8:00 - 17:00
Kategorija Dogodek: